Община Сливен

Криминални: Активни действия на полицията в Сливен и региона

22.03.2013 / 10:19:01

Сливенски криминалисти работят по два случая на кражби от частен дом в града и от складова база в с.Сотиря. Вчера, около 09,39 часа неизвестен извършител е проникнал в жилище на бул.”Хаджи Димитър” и е отнел два мобилни телефона, марка “Сони Ериксон” и сумата от 200лв., собственост на 34-годишен мъж. За времето от 18,00 часа на 20-ти до 08,00 часа вчера в с.Сотиря неизвестен извършител е проникнал в складова база,след като е взломил металната врата. Извършил е кражба на две пробивни машини "Бош", неустановена сума пари от кафе автомат и инструменти. Щетите са в процес на изясняване. По двата случая са образувани досъдебни производства.

Две престъпления са разкрили служители на УП-Запад по време на полицейска операция вчера. За времето от 10,00 до 17,00 часа на територията на участък"Полиция"-Запад е проведена специализирана полицейска операция с цел, пресичане и предотвратяване на престъпни посегателства над собствеността на гражданите в малките и слабо населени места. По време на операцията са постъпили два сигнала за счупени прозорци на две къщи в с.Злати войвода. Неизвестни извършители с камъни са счупили шест прозореца на къщата на 84-годишен мъж и седем на другата, собственост на 62-годишен мъж. Извършителите са установени, те са три деца на възраст 8,9 и 10 години от същото село. В хода на операцията са проверени 24 автомобила и 37 лица. Констатирани са девет нарушения на ЗДвП, за които са съставени два акта и седем фиша.

Полицейски служители от РУП-Нова Загора успяха да установят за по-малко от 24 часа извършителите на кражба от търговски обект. Вчера в 05,40 часа е получено съобщение за извършена кражба на пари от търговски обект в централната час на града. Нанесената щета е в процес на установяване. След проведени незабавни оперативни действия са установени извършителите. Те са криминално проявените по чл.194 и чл.195 от НК 19-годишен А.А. и непълнолетният И.А. и двамата от град Нова Загора. Те са направили пълни самопризнания за извършената кражба. Срещу тях има образувано досъдебно производство.

Служители от РУП-Котел са обходили селата Жеравна, Нейково, Катунище, Медвен, Мокрен, Пъдарево и Седларево за времето от 16,00 ч. до 24,00 ч. на 20-ти март. Полицейската операция е с цел превенция, противодействие и разкриване на престъпления против собствеността, както и недопускане нарушения на обществения ред. В хода на операцията са установени двама извършители на кражба. 19-годишният Х.К. и 26-годишната Е.Ч. от село Градец са извършили кражба на домашни птици от частен дом, в същото село. Съставени са три акта за нарушение на ЗДвП, ЗБЛД и Кодекса за застраховане. Наложени са седем глоби с фиш.

В РУП-Котел е започнато бързо полицейско производство срещу К.К. мъж на 45 години, който е нарушил заповед за защита №1 на котленският районен съд, като упражнил домашно насилие спрямо 43-годишна жена. Бързото производство е за престъпление по чл.296,ал.1 от НК.

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев