Община Сливен

22-годишен студент от Сливен се обеси във Варна

22.03.2013 / 08:55:22

22-годишен студент по финанси във Варна бе открит обесен от своя съквартирант Мирослав в квартирата им. Самоубиецът използвал колана си, за да си отиде от този свят, пише "24 часа".

Сигналът за трагедията е бил подаден след 18 часа в сряда. Няма данни за престъпление, причините за това да сложи край на живота си са лични, каза говорителката на полицията в морския град Ирена Петричева.

Стефан Василев и приятелят му Венцислав живеели заедно в квартирата на ул. "Македония" 35 с още 3-ма души. Според първоначалните твърдения на разследващи причината да вземе фаталното решение била любовна драма. Самоубиецът често се оплаквал, че е болен, твърдяха варненски медии.

“Няма такива неща. Стефан беше съвсем нормален човек. Учеше много, беше четвърти курс “Финанси” в Икономическия университет. Заедно с приятеля си Венци, който е от Добрич и с когото живееха заедно в стаята, залягаха здраво над лекциите. Те се редуваха кой да ходи да записва и в сряда от 15 до 18 часа беше ред на Венци. Но в 18,10 аз влязох в стаята им и шокиран видях Стефан да виси на колана си безжизнен. Беше го прикрепил в цепнатината на алуминиевата врата за балкона. Бях в шок и веднага звъннах на тел. 112”, спомня си Мирослав.

Миро, който е завършил същата специалност като Стефан, си спомня, че двамата са дискутирали къде е най-добре Василев да изкара магистратура. Дали да остане във Варна, или да отиде в Свищов.

“Това за изневярата на приятелката му са пълни глупости. Тя е бургазлийка като мен, веднъж идва тук, видяхме я, напълно нормално момиче, също студентка”, добавя Мирослав. Самоубиецът никога не се е оплаквал, че е болен. Стефан ходеше на фитнес, интересуваше се от спорт. Гледахме заедно мачове и играехме шах и табла, припомня си Миро.

“Стефан пиеше хранителни добавки, но от най-леките. Никога не си е бил инжекции за трупане на мускули, че това да му увреди евентуално психиката”, твърди и другият съквартирант Иван Атанасов. Той е завършил Техническия университет във Варна и също работи. В просторния апартамент са живеели 5 човека, като си плащали общо наема от 600 лева плюс консумативите.

Иван и Мирослав коментираха, че съквартирантите изобщо не се интересували от политика. Те не са участвали в нито едно шествие на протестиращите, дори не са обсъждали самозапалването на Пламен Горанов.

Стефан въобще не пиел и не пушел. През лятото е работил в някакво заведение в Поморие, където се запознал и с дамата от Бургас. Василев нямал и проблеми с финансите, тъй като родителите му помагали. Имал по-голяма сестра. Единственото, което направило впечатление на двамата, е фактът, че завършилият трагично живота си техен приятел се притеснявал преди сесия дали ще се справи добре.

Стефан има успех 5 от всички изпити, никога не е бил късан, потвърди и ректорът на Икономическия университет доц. Пламен Илиев. Веднага след смъртта на студента родителите му са дошли и са прибрали всичките му вещи.

Вчера стана ясно, че Стефан е от Сливен.

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев