Община Сливен

43-годишен бизнесмен от Свиленград пребит до смърт

22.03.2013 / 08:42:21

Бизнесмен, получавал няколко заплахи, бе пребит до смърт в София.

За нападението "Труд" съобщи в сряда. Тогава от полицията отказваха подробности с мотива, че трябва разрешение от наблюдаващия прокурор.

43-годишният Стойчо Стоилов от Свиленград се прибирал от работа във вторник вечерта, когато бил издебнат от няколко бандити пред дома си в квартал "Редута". Бабаитите започнали зверски да го налагат. Спрели чак когато жертвата им изпаднала в безпомощно състояние.

Окървавеният мъж веднага бил откаран в болница. Въпреки усилията на лекарите той издъхна от раните си.

По време на разследването станало ясно, че жестокият бой не е с цел грабеж. Стоилов нямал криминални регистрации, съобщи полицията.

Допреди година 43-годишният мъж живеел в Свиленград. От дълго време се занимавал с внос на зеленчуци от Турция.

Вчера се появиха информации, че бил бивш митничар и ветеринарен инспектор на граничен контролно-пропускателен пункт, но гранични служители опровергаха това.

През 2012 година той започнал работа в Държавната автомобилна инспекция (ДАИ) в Хасково. Изкарал в държавната служба около два месеца и напуснал.

Негови познати от граничния град твърдят, че преди да започне в ДАИ, Стоилов получавал заплахи и изглеждал доста притеснен. Най-вероятно е бил притискан заради натрупани дългове, предполагат приятелите му.

Дори преди две години бил подпален домът му в Свиленград.

Вчера не стана ясно дали бизнесменът е подавал жалби в полицията за заплахите.

Уплашен, миналата година Стоилов се преместил със съпругата си и двете им деца в София с надеждата заплахите да престанат.

"Беше много кротък и възпитан мъж. Не можем да повярваме, че се е забъркал с лоши хора или в престъпна схема", споделиха пред "Труд" негови познати.

Полицията увери, че продължава да работи по разкриването на нападателите.

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев