Община Сливен

Още двама заплашиха, че ще се самозапалят

21.03.2013 / 08:50:08

Във Велико Търново 56-годишен мъж обяви вчера, че е готов да се подпали. Христо Ганчев си няма никого, няма доходи и работа, а всеки момент може да бъде изгонен и от общинското жилище заради борч от 300 лева.

"Аз съм здрав, прав, в чудесно физическо и психическо състояние, но никой не иска да ме вземе на работа, защото съм на години. Не желая да мамя и лъжа, а искам просто да работя и да живея честно и спокойно.Такива като мен, пенсионери, стигат до това да обират магазини или да се палят от мъка. Животът ни направи такива. Светът изглежда много различно през стъклата на депутатските мерцедеси", на един дъх реди Христо. Всеки ден тропал на 5-6 места за работа, но все му отказвали. Дори взел кредит да си плати вересиите за храна, едвам го върнал.

Изненадващо на пресконференция в централата на ГЕРБ вчера и директорът на списание "НАТО и България" Веселин Василев обяви, че ще се самозапали на 29 март пред сградата на президентството. Причината - нямало финансиране за изданието, което се четяло от мисиите ни в Афганистан. Пред бивши депутати от ГЕРБ той цитира конституцията, според която всеки има право на труд. И попита може ли институциите да спасят списанието от фалит и 9 журналисти да не си загубят работата, заплатите и хонорарите. "Има служебно правителство", отвърна му Димитър Главчев от ГЕРБ. По-късно Василев обясни, че при другите правителства списанието излизало без проблем.

/Труд/

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев