Община Сливен

Зачестяват опитите за измами, предупреждават от ОД на МВР - Сливен

20.03.2013 / 22:26:58

Обръщаме внимание на гражданите, че днес са зачестили обажданията на стационарни телефони с цел измама, съобщават от ОД на МВР - Сливен. Измамната схема е „ Пари за операция на роднина”. Женски или мъжки глас се обажда и се представя за член от семейството, на който му предстои спешна операция при хирург ( ортопед). Исканата сума е от порядъка на 4000 лв. Като доводите на измамниците, за да получат сумата, са че здравната каса не поема голяма част по операцията и трябва да се дадат парите на ръка, за да започне лечението спешно. При разговора измамниците не оставят възможност жертвите да затворят телефона , като по този начин те не могат да проверят истинността на ситуацията.

При подобно обаждане съветване гражданите ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА ЗАТВОРЯТ ТЕЛЕФОНА и по възможност от друг апарат да се свържат с въпросния болен роднина.

През последните дни на територията на град Сливен се забелязва възстановяването на стар метод за измама, известен като „санже”, при който непознат моли да му бъдат уедрени дребни банкноти, като при преброяването, заблуждава касиера и прибира част от парите. Този вид измама се практикува в търговски обекти, които се нуждаят от дребни банкноти.

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев