Община Сливен

Областният управител с 3 000 лв. представителни, кметът иска 30 000

20.03.2013 / 13:52:40

В Областна администрация Сливен постъпи писмо от Министерски съвет с решение, с което са утвърдени представителните разходи на областния управител на област Сливен в размер на 3 хиляди лева за цялата година, което се равнява на 250 лв. на месец, съобщават от областната управа. Това са разходите, които областният управител има право да извършва, свързани с участието му в представителни мероприятия, като национални и местни празници, тържествени концерти, изложби, обществени и други културни събития от календара на областта. Включени са и разходите за официални обеди и вечери, закуски, кафета, минерална вода и безалкохолни напитки, венци и цветя.

За първи път публикуваме тази информация, за да е ясно на обществеността какво плащат данъкоплатците, когато областният управител изпълнява своите представителни функции.

В същото време на общинския съвет в Сливен е предложено да гласува бюджет, който включва представителни разходи на кмета на общината в размер на 30 хиляди лева и на общинския съвет – 25 хиляди лева за издръжка.

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев