Община Сливен

Марин Кавръков кани всички партии на консултации за РИК

20.03.2013 / 13:48:01

Областният управител Марин Кавръков кани представители на всички политически партии на конслутациите за съставяне на районна избирателна комисия в петък. Това става ясно от негово обръщение към гражданите на Сливенска област, разпратено до медиите. В него се казва:

Уважаеми граждани на област Сливен, завчера поканих представителите на парламентарно представените партии и коалиции, както и партиите, представени в европейския парламент, на консултации по формирането на състава на Районната избирателна комисия в Сливен за предсрочните парламентарни избори на 12 май.

Някои политически лидери на партии в България, а може би и някои граждани считат, че областните управители могат да манипулират или да повлияят върху резултатите от вашия вот. За да няма никакво съмнение към моята работа от ваша страна, каня представителите на всички партии, които по закон не би следвало да участват в консултациите, а имат желание да участват в изборите, да дойдат в Областна администрация Сливен на 22 март.

Отправям своята покана и към всички местни медии и представителите на централните медии в Сливен да присъстват на консултациите, ако имат възможност и интерес.

Нека да се смятат за поканени и всички представители на неправителствения сектор, които имат интерес от провеждането на честни и прозрачни избори.

Обръщам внимание на всички, които ще уважат и приемат поканата ми, че на консултациите те ще имат право и възможност да гледат, да слушат, да си водят бележки, както и да правят видео заснемане и аудио записи, но по закон нямат право да участват в разискванията. В този смисъл очаквам от всички културно, толерантно и цивилизовано отношение.

Добре дошли на 22 март 2013 год. от 10 часа в конферентната зала на Областна администрация Сливен.

Областен управител на област Сливен

Марин Кавръков

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев