Община Сливен

Новозагорски танцьори се завърнаха с купа

19.03.2013 / 17:15:47

На 15, 16 и 17 март бе проведено второто издание на най-мащабния танцов фестивал „Sofia Dens Fest” и съпътстващите го танцови турнири и уъркшопи. Мероприятието бе организирано от Българска Спортна Танцова Федерация /БСТФ/. В три поредни дни над 700 танцьори от страната и чужбина влязоха в оспорвана битка помежду си в стиловете: танцово шоу и хип хоп, класически и характерни танци, етно шоу, джаз, модерен и съвременен танц, акро джим, латино шоу и продукции.

Новозагорските представители от Клуб по спортни танци „Яница – Т.А.” с ръководител Йордан Йорданов също взеха участие в надпреварата с новата си формация – групата по хип хоп „The Butterfly Effekt”, в състав: Дарена Захариева, Мадлена Йорданова, Александра Дериволкова и Елена Йорданова. Категорията, в която се представиха нашите участници, бе „Хип хоп Батъл” – за участници над 16 години. Това бе първото участие на формацията, което не им попречи да грабнат купата за III място. Техният треньор – Йордан Йорданов е изключително доволен от представянето на отбора. Това бе дебют и за него като съдия на танцово шоу: „За мен бе голямо удоволствие да съдийствам рамо до рамо с голямата световна звезда SWOOSH от хип хоп групата FLAWLESS (Англия)”.

На фестивала присъстваха още световноизвестните танцьори: Александра и Паулина Засада от Полша, Раул Торрес от Куба, Росен Канев, AVA и Sulsa от България.

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев