Община Сливен

Временен шеф в "Качулка" и др. вести от Сливен и региона

19.03.2013 / 15:54:28

От днес със заповед на кмета на община Сливен инж. Кольо Милев за временно изпълняващ длъжността директор на Дома за възрастни хора с умствена изостаналост в селището „Качулка” е назначена Стефка Илиева. Стефка Илиева е дългогодишен служител в социалната система. Била е служител в детско селище „Качулка”, а след това е заемала поста директор на „Дом за деца с умствена изостаналост” в град Кермен. От 2008 г. досега Илиева е директор на Комплекса за социални услуги за деца и семейства в квартал „Българка, който включва три основни звена - „Майка и бебе”, „Център за обществена подкрепа за деца до 18 годишна възраст” и „Център за работа с деца на улицата”.

След извършените съвместни проверки от общината и Министерството на труда и социалната политика в Дома за възрастни хора с умствена изостаналост бяха констатирани слабости и необходимост от промяна в организацията на работа. Бъдещият директор трябва да предложи концепция за подобряването на качеството на услугите, които предоставя специализираното заведение.

Стефка Илиева ще изпълнява длъжността директор на Дома за възрастни хора с умствена изостаналост „Качулка” до провеждането на конкурс, който се очаква да бъде финализиран през месец май, съобщиха от общинското ръководство.

Кукери от областите Пловдив, Ямбол и Сливен отново извадиха атрактивните си костюми, за да участват в тазгодишния Регионални празник Маскарадни игри 2013 година.Четиринадесет колектива взеха участие в празника, който за трети път се проведи в село Горно Александрово, община Сливен, след селата Камен и Блатец.

Сборните групи от кукери, моми и ергени в народни носии, мечкари с мечки и таласъми, предвождани от мъже с големи тъпани, се бореха за отличията и грамотите, които да добавят в своите колекции.

На празника в Горно Александрово присъстваха освен кметът на община Сливен Кольо Милев още и Десислава Танева, областният управител на област Сливен Марин Кавръков, заместник-кметът по „Хуманитарни дейности” Иван Славов, общински съветници, кметът на Горно Александрово Петър Костадинов, кметове на кметства и много жители от населените места в община Сливен.

На 26 март в Сливен ще бъде отбелязан Деня на Тракия и 100 години от Одринската епопея. Честванията започват в 9.30 часа със заупокойна молитва за загиналите българи от Тракия и във войните за свобода и независимост на България и благодарствен молебен в параклис „Св. Цар Борис I Покръстител”. В 10.30 часа програмата ще продължи с полагане на цветя на паметната плоча, която се намира в близост до параклиса, в памет на загиналите българи от Тракия за единството на Майка България. В 16.00 часа на паметника „Орлето” ще се проведе общоградско поклонение в памет на героите от Одринската епопея като по време на него ще се състои военен ритуал за полагане на венци и цветя в памет на загиналите и ще се произнесе слово „100 години Одринска епопея”. Празничната програма ще завърши във Военен клуб – Сливен с Тържествено събрание-концерт по повод 100 г. Одринска епопея и Ден на Тракия от 17.30 часа. Участие в него ще вземат Военен оркестър, Фолклорните певчески групи при Тракийско дружество „Лазар Маджаров”и при НЧ „Звезда” – Старо село, а също така и Фолклорен танцов ансамбъл „БРАВО”.

Програмата за 27 март предвижда от 15.00 часа в зала „Май” да се проведе паметно честване под надслов „Одрин падна. То е по повод 100 години от победата при Одрин и в него участие ще вземат клубовете „Родолюбие” към ПМГ „Добри Чинтулов”, ГПЗЕ „Захари Стоянов”, ХГ „Дамян Дамянов” и III ОУ „Д-р Иван Селимински” със специалното участие на акад. Георги Марков. След това програмата ще продължи с прожекция на документаления филм „На нож”, по сценарий и режисура на Антоан Тонев и Радослав Тодоров. Програмата на втория ден ще завърши с представяне на книгата на акад. Георги Марков „България в Балканския съюз срещу Османската империя 1911 – 1913 година”, което ще се състои от 17.30 часа във зала „Май”.

Организаторите на проявите по случай честването на Деня на Тракия и 100 години от Одринската епопея са община Сливен, Център за подготовка на специалисти – Сливен, Съюз на ветераните от войните и на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Тракийско дружество „Лазар Маджаров”, а също така и Регионално исторически музей – Сливен и Регионален инспекторат по образование – Сливен.

На 16 и 17 март в покрайнините на село Долище край Варна се проведе традиционната купа по ориентиране "Бегун".

В едно от най-престижните и амбициозни български състезания взеха участие 253 ориентировачи от България и Румъния, 21 сливенски ориентировачи застанаха на старта . Двата дни на Купа Бегун предложиха предизвикателни райони и много добре подготвени маршрути.

На състезанието участва и новоизбраният председател на Сдружение СКО "Сини Камъни" - Костадин И.Новаков.

Класирането се извърши като се сумираха времената от двата дни.

Медалисти от СКО "Сини камъни" – Сливен на Купа Бегун станаха Стефан Йорданов завършил на 2-ро място във възрастова група Мъже 16, Мария Иванова - 3-то място при Жени 16, Стефан Аврамов - 2-ро място при Мъже 35, Кремена Иванова - 3-то място при Жени 35, състезаващият се треньор на клуба Илиян Дянков - 2-ро място в open и Свилен Енчев - 3-ти в open.

В крайното отборно класиране СКО "Сини Камъни" завърши на трето място, което се отчита като добър показател за започващият нов сезон 2013.

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев