Община Сливен

„Соларно” бъдеще за Гагаузов, дори да не е депутат

18.03.2013 / 11:35:00

Енергийни шефове и неколцина депутати, сред които Асен Гагаузов, разполагат с ветрогенераторни и соларни паркове, коментира снощи ТВ 7.

За енергийните шефове: те са изкупували ел-енергия от регистрирани на техни близки централи. Но според ТВ 7 същото се отнася и за Асен Гагаузов – с две такива в региона.

Ветрогенераторен и до него соларен парк е построила фирмата „Еко инвест 2004”, регистрирана на името на сина му Павлин в землището на село Воденичане. Според местните люде обаче бизнеса движел самият депутат още като министър на регионалното развитие. Цената на 1 мегаватчас произведена ел-енергия тук е 485 лева. Каква е чистата печалба за семейство Гагаузови, не се знае.

Имотите са на Министерството на земеделието. Единият от тях е закупен по 45 стотинки на квадрат, а другият – по 1,70 лева…

ТВ 7 коментира още, че Асен Гагаузов не е отбелязал това в декларацията си за конфликт на интереси относно въпросните електроцентрали.

На опита на телевизията да изясни нещата с него, сливенският депутат изригна: „Вие не сте добре! Не ме занимавайте с глупости!”.

Според местни политици, нервността на Гагаузов вероятно има връзка с очертаващия се вариант Станишев да не го тури в изборната листа в Сливен. Според други обаче, Гагаузов вече е взел каквото може от властта и припомнят, че и газоснабдяването на Стралджа е дело на фирмата на сина му.

Няма друг сливенски депутат с подобни бонуси от властта – коментират. Според мълвата, вече скромният бизнес на Янко Янков, управляван от сина му Александър, се сринал заради кризата.

Може би тук му е мястото да отбележим, че управленческата и политическа кариера на Асен Гагаузов стана факт по време на кметуването на Янков. Тогава бе назначен за зам.-кмет на Сливен. Заради депутатската кариера Гагаузов напусна поста си на кмет по средата на мандата с няколко скандала около закупени превозни средства от „Пътнически превози” и др. След идването на власт на ГЕРБ името му нашумя най-вече около скандала „Батко и Братко”. Предприетите процесуални действия срещу него не доведоха до нищо както в случая с Масларова, с Николай Цонев и др.

Сега Асен Гагаузов може да излезе от властта без да се притеснява и с гарантирано „соларно” безметежно бъдеще. Но едва ли ще скъса съвсем с политиката, гарантираща още по-добро такова...

Георги Вл. ПОПОВ

 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев