Община Сливен

В Ловеч посрещнаха Бойко Борисов и тако, и вако

18.03.2013 / 08:59:56

На Сирни заговезни Ловеч посрещна Бойко Борисов с два митинга - единият го освирка, а другият го обсипа с възхвали, пише "Труд".

Първото сборище бе пред входа на местната Гимназия за чужди езици “Екзарх Йосиф I”, където Борисов инспектира градежа за близо 1 млн. лв. на модерна Спортна зала. Към 30-ина младежи стискаха позиви срещу управлението на бившия премиер и изпратиха кортежа му с викове “Ууу!”

Плакат и срещу забраната за пушене

Младите бунтари отказаха да назоват както самоличността си, така и коя организация или комитет представляват. Сред тях имаше хора, които в областния град бяха в челните редици на шествията против монополите.

На плакатите, които посрещнаха бившия премиер, пишеше: “В него беше и хлябът и ножът... посечени - 400 000 безработни в България”, “Забрани тютюнопушенето и ликвидира малките заведения” и “Бойко и Цецо - вън от Ловеч!”.

След като Борисов отмина протестиращите, няколко души извикаха “Къде бягаш, мутро такава?”, но кортежът вече бе далече.

Второто струпване на ловчанлии бе пред новостроящата се катедрала “Св. св. Кирил и Методий” в центъра на Ловеч, за която наскоро ГЕРБ дари 500 000 лв. Според местни партийни “статистици” то наброяваше над 200 граждани, което е рекорд за визитите на който и да е член на вече отминалото във времето правителство в града на р. Осъм.

Симпатизантите посрещнаха с “Браво!” и ръкопляскания Бойко Борисов и Ловчанския митрополит Гавриил, както и свитата на лидера на ГЕРБ, сред която се забелязваха зам.-шефът на партията Цветан Цветанов, бившият земеделски министър Мирослав Найденов, губернаторката на Ловеч Ваня Събчева, ловешки депутати от ГЕРБ и зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

Поискана прошка през гърбовете на гардовете

Борисов и дядо Гавриил нагледаха строежа, подир което двамата се прегърнаха. Бившият премиер мина като таран с охраната си през събралото се множество, провиквайки се: “Искам прошка!”.

Преди да се качи в джипа си, бившият министър-председател се спря и каза сепнато: “Не казах довиждане на кмета!” Колебанието му дали да се върне назад обаче приключи още същата секунда, той седна чевръсто зад волана и пална мощната кола.

Само четвърт час по-рано водачът на ГЕРБ също огласи, но пред журналисти, че ще моли за прошка само Господ и народа, добавяйки загадъчно: “А на кого няма да простя, не е ваша работа.”

“Дадох цялата власт на народа!”

След което Бойко Борисов отбеляза пред местните репортери, че за радост нито от Сергей Станишев, нито от Ахмед Доган вече зависи какво ще реши българският народ: “Те говореха, че аз съм диктатор. Видяхте обаче, че аз цялата власт я дадох на хората. Нека сега те, хората, да преценяват.

Видяхте и това, че което казах в парламента, е самата истина. Защото нямаше в документа на тази служба, която официално го е изпратила, името на никой друг, а точно на Ахмед Доган. И дали един сигнал е основателен или не, кой може да каже. Но от моя опит като полицейски началник толкова години знам, че сигнал се получава, когато имаш или агент под прикритие, или нещо в структурите, което е достатъчно ясно, а не, че някой на пазара е чул нещо да се говори.”

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев