Община Сливен

Прошка от Бога и народа поиска Бойко Борисов

18.03.2013 / 08:45:26

Искам прошка от Господ и от народа, само към тях грешките ми са несъзнателни. Така че надявам се Господ да ми прости, народът също.

Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов при посещението си в Ловеч. Борисов бе в града заедно със заместник председателя на партията Цветан Цветанов и административния секретар Цветомир Паунов, придружавани от областния координатор на ПП ГЕРБ в Ловеч Николай Нанков, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Те се срещнаха с Негово високопреосвещенство Ловчански митрополит Гавриил пред новостроящия се храм „Св. св. Кирил и Методий” в центъра на града. Общо 600 000 лв от държавната субсидия ПП ГЕРБ отпусна за доизграждането на Светата обител.

„Бойко Борисов дойде да поиска прошка, но аз нямам в личен план за какво да му прощавам. Напротив, връчих му грамота за дарението, което партията направи за катедралния храм”, каза Гавриил Ловчански на срещата.

Той поясни, че с отпуснатите първоначално през август миналата година 100 000 лв., ще се завърши напълно фасадата на сградата. С предоставените на 7 март т.г. други 500 000 лв., ще се завърши напълно първият етаж на катедралния храм, където са разположени кухня и столова, зала за лекции и прожекции с 250 места, параклис, църковен музей, баптистерий, сервизни помещения.

Ще бъдат изградени ВиК, отоплителната и електрическата инсталации, ще бъдат поставени вратите на помещенията. При възможност ще се облагороди и прилежащото пространство около храма.

“За радост нито от Станишев, нито от Доган, вече зависи кой ще управлява. Каквото реши българският народ – народът сваля и вдига. Обвиняваха ме, че съм диктатор – видяхте, че цялата власт дадох на хората да преценяват”, каза Борисов в отговор на журналистически въпрос.

Преди това Борисов и Цветанов посетиха и Езиковата гимназия в Ловеч, където, с предоставени от правителството на ПП ГЕРБ един милион лева, се изгражда мултифункционална спортна зала. Първоначалният проект на обекта бе променен по настояване на Борисов, при посещението му в града миналата есен. Корекцията дава възможност да се съхрани целостта на спортната площадка и да се подобри естественото осветлението в залата.

Многофункционалната спортна зала ще бъде завършена в началото на май. Тя ще разполага със съблекални с бани, ще има топла връзка с учебния корпус на гимназията, ще разполага с терен за 4 вида спорт – баскетбол, волейбол, бадминтон и тенис. Общата стойност на съоръжението е 999 633 лв., а гаранцията от строителя – 10 години.

/Фрог нюз/

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев