Община Сливен

Намериха "Калашников" край резиденция "Бояна". Дебнели Бойко?

16.03.2013 / 10:30:00

Автомат “Калашников” с пълнител и заглушител е открит край резиденция “Бояна”, близо до вилата, обитавана допреди 3 дни от бившия премиер Бойко Борисов, съобщава “Труд”, като цитира източници от полицията.

Смъртоносното оръжие е намерено в изоставена постройка на улица “Владимир Димитров-Майстора” в квартал “Бояна”. Съборетината била на хвърлей място от оградата на резиденцията. Наблизо минавал и обичайният маршрут, по който Борисов се разхождал в планината.

Според ченгетата не е изключено калашникът да е бил скрит там от килър, който е дебнал бившия премиер.

Помолени да коментират новината за възможна подготовка на убийство на Борисов, експерти от ДАНС изразиха съмнение, че това е по-скоро пиар акция, подобна на твърдението, че Ахмед Доган е поръчал атентат срещу него.

Главният прокурор Сотир Цацаров нареди проверка след това твърдение и в заключение обяви, че става въпрос за “лист хартия”, получен в Националната разузнавателна служба (НРС) на 8 юни 2005 г. от балканска държава. Още тогава било преценено, че написаното в него е недостоверно. Бившият шеф на НРС Кирчо Киров заяви по Би Ти Ви, че службата е проверявала информацията - както в първата част, в която се казвало, че срещу главсека на МВР ( Борисов) се готви атентат, така и във втората, където пишело, че атентатът е “в договореност” с Доган.

“По отношение на първата част на информацията, която ние подадохме на институциите и на ген. Борисов, бяха взети мерки за усилване на неговата охрана”, каза Киров.

Достоверността на втората част била “нулева”

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев