Община Сливен

Времето днес: Оранжев код е обявен за Сливен

15.03.2013 / 08:55:31

Оранжев код за опасни метеорологични явления е обявен за област Сливен заради силен вятър. Код оранжев означава, че времето е опасно, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

"Прогнозирани са метеорологични явления с голяма интензивност. Възможни са щети и жертви. Бъдете много внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете", съветват от НИМХ, цитирани от "Фокус".

В почти цялата останала част от страната е обявен жълт код заради силен вятър, а за областите - Смолян и Кърджали - и за обилни валежи. Жълт код означава, че времето е потенциално опасно.

"Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но бъдете внимателни", съветват още от института.

Властите също призовават хората от регионите, където продължава да има ураганен вятър, да не излизат от домовете си.

Опасни метеорологични явления не са прогнозирани само за областите София, Кюстендил, Благоевград и Перник.

До 6 часа тази сутрин служителите на "Пожарна безопасност и защита на населението" са реагирали на 391 сигнала за произшествия, от които 155 пожара и 227 спасителни дейности. Заради бурните ветрове в страната служителите на "Пожарна безопасност" са отработили 194 сигнала за паднали дървета, клони, надвиснали опасни предмети, скъсани жици и отнесени части от покриви.

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев