Община Сливен

Георги Вл. ПОПОВ: Още за странната медийна политика на кмета Милев

14.03.2013 / 11:27:15

Вчерашната ни публикация „Странната медийна политика на г-н кмета Кольо Милев” основателно разбуни не само медийните среди. Освен догадки за някои щедро раздадени суми, към редакцията текна и друга информация.

Две от фирмите, които вчера пропуснахме, с договори с общината, са „Студио медия” /на която е Канал 6/ и „Фокус нунти”. На първата са платени 19 498 лв., а на втората – агенция „Фокус” – 14 400 лева. Е, и по времето на Лечков шефът на последната Красимир Узунов всякога е бил толериран.

„За огромните разходи на една телевизия близо 20-те хиляди не са чак толкова много. Ние не сме някакво вестниче с двама в екип” – коментира един от собствениците на телевизията. А ние ще добавим, че кметът Кольо Милев обича атракциите в студиото на местната телевизия. И не само в него, видно от изнесеното от нас вчера. Вижда ни се странно, че общината е подминала „Дарик радио”. От него потвърдиха, че нямат договор с нея.

Връщаме се към споменатата „Оупън майндет”, зафичена на адрес /ж к. „Манастирски ливади”, ул. „Лъвски рид” №7/ в някакъв апартамент, Бог знае дали е неин офис. Тя се е облажила с цели 45 720 лева. Според нашите проучвания и постъпващата информация, вероятно става дума за споменаваната и преди от различни източници фирма, смятана за близка до един от инициаторите за издигане на кандидатурата на Кольо Милев за кмет. Става дума за близкия на Първанов Кирил Добрев. Ако е тъй, няма никакво съмнение поради какви причини сливенският градоначалник се е отнесъл така щедро към червения депутат. Нека общинските съветници разплетат докрай тази мистерия. Защото кметът трябва да даде обяснение и за какво са похарчени тези пари.

Връщаме се към темата за т. нар. награди „Кмет на годината 2012” и по-точно за втората награда, връчена на кмета Кольо Милев на тържествена церемония в парк-хотел „Москва” в София. Тя е, забележете, „За цялостен принос за развитието на общината”.

Моля?!

За наградените кметове на Исперих, Стралджа, Дупница, Перник, Средец и пр. нямам спомен да съм чел да процъфтяват. Особено пък Перник. Нямам спомен и от организиращата подобни мероприятия БГ ТВ. Тя се оказа почти неизвестна на повечето ни читатели. Тя не е гледана. Нещата са много прости – поясни моя приятелка, известна журналистка от София: ходи се с камери от тази телевизия в различни общини, независимо от хала им, снима се кметът и някои забележителности, редят се добри думи за него и се сключва апетитен договор за отразяване живота на общината и дейността на нейния кмет срещу значителна сума. След което същият бива обявен за „Кмет на годината”...

В конкретния случай, след всичко известно за пълната съсипия и финансовата драма на община Сливен, за липсата на инвестиции, за нарастващата безработица, за забатачените дела с „Бул гейт” и запорираните сметки, за отнетия от кмета дори служебен автомобил - за каква просперираща община и за какъв принос става дума?

Но вече и за бездомните кучета в Сливен стана ясно, че перченето с гръмки фрази, кокетниченето пред медиите, пиарът и страстта към публични ритуали са по-скоро на първо място, отколкото трезвия и разумен подход към реалните проблеми на общината, нуждаещи се от задълбочен анализ и траен диалог с политическите формации. Изнесеното вчера от „Съюз за Сливен” /оттам се позовават на документи/ за повече от 1 млн. и 500 хиляди лв. излишни разноски по вече изгубени дела подсказва и за непреодолимия стремеж да бъде победен и смачкан опонентът, ако това и да струва твърде много на сливенска община.

Коментарът на всичко дотук оставяме на читателите.

 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев