Община Сливен

Родният ни край ще крепне яки връзки и с велик Китай

14.03.2013 / 10:30:44

Ето че след Южна Корея, родният ни край ще затегне яки връзки и с велик Китай. Очаква се кметът г-н Кольо Милев да поведе общинския ансамбъл за народни песни и танци и още трима съветници към Шанхай.

Тримата трябва да бъдат излъчени от трите големи групи в общинския съвет. От ГЕРБ и „Съюз за Сливен” категорично са отказали. „Това е пир по време на чума” – се чуват гласове. Шефът на герберите в съвета Димитър Митев потвърди за „Седмица” отказа на групата. От „Съюз за Сливен” коментираха, че не е редно при това състояние на общинските финанси да се правят подобни гезмета. „Става същото като едно време. Тръгва нанякъде хор или танцов състав, а с него неколцина от ОК на БКП и ДС” – каза Радостин Русев. Дали поканата на кмета цели да смекчи позициите на опонентите относно проекто-бюджета – гадаят други.

„При кмета Кольо Милев се наблюдава нарастване на международната дейност на община Сливен” – помпозно-слагачески пише сливенски сайт, като връх на сладоледа е следното изречение: „След завръщането си /Кирил Кирчев от РЗС, Юлиян Каменов от СДС и Христо Ангелов от „Съюз за Сливен/ дадоха отчет пред медиите и връзките на Сливен с Южна Корея укрепнаха”. Брей, да му се не види! И сигурно потекоха милиони от инвестиции към загробената ни община!

Шефът на споменатия по-горе сайт бе общински съветник в миналия съвет и шеф на комисията за международно сътрудничество в него. Доста походи насам-натам, но не се отчете какви връзки е укрепил…

С г-н кмета ще пътува и преводач /по-вероятно преводачка/. Това е осмо или девето негово гезме в чужбина. Връзките на Сливен с Китай не само ще укрепнат, но и направо ще разцъфтят! Ще ходим само с китайски гащи от битака, ще редим осанна на управляващите с китайски компютри и т. н. И накрая ще заселим с работливи китайци обезлюдяващите села в региона…

„Седмица”

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев