Община Сливен

Линейка е със счупено стъкло след обстрел с камъни от 11-годишен в "Шекер махала" в Пловдив

13.03.2013 / 18:58:00

11-годишно момче от ромската „Шекер махала" е замервало с камъни линейката на Спешна помощ в Пловдив. Това съобщи за Фокус директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Тодор Чонов.

Счупено е странично стъкло на фургона при акта на нападение върху линейката, съобщи за Фокус д-р Златка Стоянова, завеждащ работната смяна в Районната координационна централа на Центъра за спешна медицинска помощ в Пловдив.

Реанимационен екип от лекар, шофьор и медицинска сестра е бил изпратен на адреса, който е в близост до сградата на КАТ. Линейката се е отзовала бързо, тъй като е била в Окръжна болница, която е в непосредствена близост. Не е имало никакъв проблем, нито с пациента, нито с неговите близки, каза д-р Стоянова. В момента, в който екипът се е качил обратно в линейката, а пациентът оставен в дома му, е имало няколко последователни удара по линейката. Извикана е полиция, а по-късно линейката е закарана пред Трето Районно управление „Полиция" за оглед. Тя уточни, че не е имало опасност за живота на посетения пациент и не се е наложило транспортирането му в болница.

Старши комисар Тодор Чонов съобщи още, че има и четвърти задържан за палежите на офиси на ЕВН в Пловдив. Той е бил призован от полицията и се е явил в районното управление. Повече информация по случая ще бъде дадена допълнително, каза Чонов.

/Труд/

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев