Община Сливен

От "Бул гейт": Какво изгуби общината в делото срещу фирмата ни

13.03.2013 / 12:50:30

В редакцията бе получено обръшение от фирма "Бул гейт" до гражданите на Сливен. Ето какво се казва в него:

Уважаеми съграждани, вече измина една година и половина, откакто Община Сливен се ръководи от кмета Милев. Всички хранихме надежда, че града ще започне да се ръководи по различен от познатия ни модел „Лечков”, но уви, това не се случи.

Ние, от фирма „БУЛ ГЕЙТ” ЕООД, сме жертва на непрестанна кампания от страна на кмета Милев, която не ни позволява да довършим започнатите договори за строителство, което ощетява гражданите на гр. Сливен

Живущите в кв. „Сини камъни” , кв. „Република” и кв. „К. Фичето” , „Минерални бани” и други, са заставени да страдат и да слушат лъжливи обещания, че ще се даде възможност строителството да бъде завършено и гражданите ще живеят в приветлива градска среда.

Уважаеми съграждани, ние милеем за града си и сме искали многократно, чрез диалог да изчистим ангажиментите по сключените договори, но добрите ни намерения бяха отхвърлени и за това се принуждаваме да потърсим правата си по съдебен път.

Напомняме, че само за тази година и половина, в следствие на лоши управленски решения, само по заведеното и спечеленото от „БУЛ ГЕЙТ” ЕООД арбитражно дело м.а.д № 666/2011 г., по описа на Арбитражен съд при БТТП, Община Сливен загуби следните суми:

1. Адвокатски Хонорар на адвокат на Община Сливен по т. д. 273/2012 г.- Виктория Петкова - 180 000 лв.

2. Присъдена Държавна такса по т.д.273/2012по сметка на ВКС (като загубила страна) - 310 733.63 лв.

3. Присъдени разноски за адвокатски хонорар на адв. Дружество, представляващо „БУЛ ГЕЙТ” ЕООД -по т.д 273/2012 по Решение 111/04.10.2012 г. -180 000 лв.

4. Присъден Хонорар на Адв. Дружество, във връзка с образуване на Изпълнително дело 835/2012 по описа на Частен съдебен изпълнител - 150 000 лв.

5. Хонорар на ЧСИ –по събирането на задължения от страна на Общ.Сливен към „БУЛ ГЕЙТ” ЕООД - 140 000 лв.

6. Натрупани лихви от момента на Решение по арбитражно дело до момента - 220 000 лв.

7. Адвокатски хонорар на адвокатско дружество Гълъбова по нов иск от ОБщ. Сливен към „БУЛ ГЕЙТ” ЕООД до Арбитражен съд при БТПП - 126 000 лв.

8. Такса за завеждане на ново дело по сметка на АС при БТПП - 30 000 лв.

9. Платена обезпечителна сума за обезпечение на евентуално бъдещо вземане –по т.д.92 по сметка на Сливенски Окръжен съд - 224 800 лв.

ОБЩО РАЗХОДИ НА ОБЩИНА СЛИВЕН ЗА СЪДЕБНИ РАЗНОСКИ , АДВОКАТСКИ ХОНОРАРИ, ОСЪДИТЕЛНИ ИСКОВЕ, ЛИХВИ НА ОБЩИНА - 1 561 533.63 лв.

Цялата сума, изплатена за съдебни разноски , адвокатски хонорари и осъдителни искове, както и лихви е в размер на 1 561 533.63 лв., Това за нас са безсмислено похарчени огромни средства , с които би могло да се завършат голяма част от обектите в гр. Сливен.

Кмета на Община Сливен, съвместно с шефката на Корпоративна Търговска банка –клон Сливен Радостина Блъскова , вече една година умишлено не спазват закона - чл.293а от НК, като не изпълняват съдебна заповед за запор и плащане, наложен от 02.04.2012 г. със Запорно съобщение по изпълнително дело. И въпреки наложения запор със съдебна заповед са разпореждали и извършвали стотици преводи и разплащания.

„БУЛ ГЕЙТ” ЕООД, въпреки негативното отношение от страна на Общината , запазва добрия тон и желае да бъде сключено извънсъдебно споразумение, касаещо всички обекти, за които имаме сключени договори. Същите обекти се експлоатират от повече от 3 (три) години, без да са ни разплатени. Кмета умишлено не издава заповеди за сформиране на приемателни комисии, с цел да не възникнат задължения по плащания на същите.

Ние уведомяваме сливенската общественост, че сме готови незабавно да завършим строителството в кварталите ”Република”, ”К. Фичето”, „Сини камъни”,”Минерални бани” и други, в случай, че Възложителя Община Сливен, изпълни задълженията си по договорите и заработи в интерес на гражданите на гр. Сливен.

Мартин Стефанов, управител на „БУЛ ГЕЙТ” ЕООД

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев