Община Сливен

Биячите на Октай Енимехмедов - на фокус чрез експертизи

13.03.2013 / 08:41:44

Техническа експертиза ще разпознава лицата на биячите на Октай Енимехмедов, съобщи вчера Софийската районна прокуратура.

Октай беше пребит от делегати на ДПС, след като насочи пистолет в главата на Ахмед Доган на 19 януари. Тогава той прекъсна конференция на ДПС, качи се на сцената, където Доган произнасяше реч, насочи газов пистолет към главата му и натисна спусъка, но оръжието засече.

В суматохата 25-годишния младеж бе повален на пода от секретаря на ДПС, а оръжието му - избито от ръцете.

Въпреки че Октай очевидно бе обезвреден, върху него се скупчиха десетки делегати на ДПС, които в продължение на десетина минути го ритаха и удряха безжалостно. Ударите не секнаха и докато окървавен го извеждаха от конферентната зала.

Инцидентът беше предаван на живо по телевизиите, фоторепортери снимаха през цялото време. Още тогава на кадрите и снимките ясно проличаха физиономиите на някои от побойниците. Сред тях като най-активни се откроиха кметът на град Антоново Танер Али и общинският съветник на ДПС от Пловдив Джамисет Джафер. Въпреки това обвинения за побоя няма.

Все пак се оказа, че Районната прокуратура в София е образувала дело за инцидента. То обаче се води срещу неизвестен извършител.

Сега техническата експертиза трябва да установи кой точно е удрял Октай. През това време той се намира в ареста с обвинение за закана с убийство.

/Труд/

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев