Община Сливен

Фелдшер в "Бърза помощ" наби майка на болно дете

12.03.2013 / 17:15:00

Фелдшер от Центъра за спешна медицинска помощ в Силистра е нанесъл побой на млада жена, потърсила помощ за 3-годишната си дъщеря.

Инцидентът е станал на 8-ми март около 22.30 часа, разказа днес пред журналисти пострадалата майка Диана Христова. В злополучната вечер детето направило пристъп на задушаване вследствие на ларингит. От тел. 112 насочили майката към Бърза помощ. Оттам фелдшерът-побойник, който изпълнявал функцията на диспечер, й казал да се обади на личния лекар или да вземе такси до Спешния център, след което за него разговорът приключил. Последвало повторно звънене на тел.112 и линейка все пак дошла. На момиченцето била оказана първа помощ.

Но майката решила да потърси обяснение от диспечера в кои случаи има право да вика линейка. Тогава той налетял с юмруци на жената пред очите на детето и на шофьора на медицинската кола. Полиция, повикана от потърпевшата, се намесила и укротила буйния фелдшер. Органите на реда определили следите от побоя като лека телесна повреда и посъветвали жената да заведе гражданско дело.

„Не толерирам подобно поведение", бе единственият коментар от директора на Спешния център в Силистра д-р Фанка Пачева, направен по телефона. Тя категорично отказа да се срещне с медиите, но потвърди за инцидента и съобщи, че по случая се извършва проверка.

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев