Община Сливен

Апелативен съд – Бургас още немее за делото срещу Йордан Лечков

12.03.2013 / 11:05:00

В края на януари т. г. от Апелативен съд – Бургас обявиха, че решението по делото срещу Йордан Лечков ще бъде обявено до месец. Срокът, разбира се, е препоръчителен, но според запознати – актът с мълчанието е многозначителен.

Защото от същия съд вече неведнъж подсказват, че казусът „Лечков” за тях е особено трудоемък. Нека припомним отново, че именно този съд върна отстранения сливенски кмет на поста, след което феноменът от Воденичане се разпаса и нанесе неизброими вреди и щети на общината. Именно този съд отмени тригодишната условна присъда срещу му на Окръжния съд в Ямбол с 3-годишен изпитателен срок заради „допуснати нарушения на процесуалните правила и немотивиране на присъдата”, което предизвика ропот у ямболските магистрати. Според някои от тях въпросното решение е злоупотреба с право.

Както е известно, през месец юни м. г. тричленен състав на Ямболския окръжен съд осъди бившия кмет на Сливен Йордан Лечков на две години и шест месеца лишаване от свобода условно, с тригодишен изпитателен срок.

Лечков е обвинен в длъжностно престъпление, довело до значителни щети за общинския бюджет. Той е предоставил недвижим имот в Сливен - бившите казарми, за ползване от местни фирми, без да проведе публичен търг или конкурс за сключване на договор за наем и с това е ощетил общината с около 671 000 лева.

Сега остава да видим кога и какво ще отсъдят най-сетне бургаските магистрати.

„Седмица”

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев