Община Сливен

Ученикът, починал след футболен мач, е имал порок на сърцето

12.03.2013 / 10:04:19

Извършена е аутопсия на 17-годишният младеж, който почина след футболен мач в събота, съобщават от МБАЛ "Д-р Иван Селимински" - Сливен. Момчето е докарано в болницата в клинична смърт около 10,30 ч. на 9 март. Заключението на патоанатомите е, че е имало сърдечно заболяване – порок на сърцето с тежки изменения на клапите.

Както съобщихме вчера, десетокласникът от гимназията по механотехника в Сливен издъхна в Бърза помощ, десетина минути след края на мача между гимназията по механотехника и природо-математическата гимназия.

Трагедията се разигра в събота на военния стадион в Сливен, където се провеждаха финалите от междуучилищното първенство по футбол.

"Момчето беше на пейката и се преобличаше със своите съученици, които току-що бяха свършили футболната среща. Когато ме извикаха, го намерих припаднал. Първо помислих, че е получил епилептичен припадък, веднага го откарахме до линейката с носилка, а оттам в Бърза помощ, в чиято реанимация почина 30 минути по-късно", казва за "Стандарт" Атанас Сарочев, който е фелдшер, отговарящ за турнира.

"Альоша игра само 7-8 минути в края на мача. Разбрахме, че друг път е участвал в цели срещи, без да има проблем. Със заповед на кмета на Сливен ние сме организаторите на ученическите игри, които текат от месец декември", заяви Георги Иванов, директор на Детския комплекс в Сливен. На стадиона предполагаха, че най-вероятната причина за смъртта на ученика е проблем със сърцето.

"Седмица"

 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев