Община Сливен

Хасковският кмет... осъди Бареков за клевета

12.03.2013 / 08:57:06

Тричленен състав на Хасковския окръжен съд (ХОС) потвърди, че телевизионният водещ Николай Бареков е оклеветил кмета на Хасково Георги Иванов, но намали определеното от районния съд административно наказание глоба от 2500 лв. на 1000 лв. Решението на съдиите Милена Петева, Анна Петкова и Минка Китова не подлежи на обжалване, предаде „Правен свят”.

Делото бе заведено по тъжба на кмета на Хасково Георги Иванов. Според кмета Николай Бареков изрекъл клевета срещу него в предаване, излъчено на живо от Хасково. Водещият, който е и изпълнителен директор на TV7, заявил, че Георги Иванов общува не с гражданите, а с бога. "Той има себе си за някакъв вид божество и това има своята форма, под която ще бъде показано". "Името на хасковския кмет се свързва с цял поменик от престъпления през последните години", заявил още в ефир Бареков. Къщата на Георги Иванов е в чашката на язовир "Клокотница", което я прави незаконна, твърди Бареков.

На последното заседание Бареков заяви, че не се чувства виновен и че всичко, което е казал било в полза на журналистиката и хората. Той обясни, че всичко, което е съобщил, му е било казано от действащи депутати и прокурори от Хасково.

Кметът на Хасково заема поста вече четвърти мандат, като също е бил обвиняем по няколко наказателни дела за безстопанственост и длъжностни престъпления, но засега има само оправдателни присъди. Срещу него в момента също има граждански протести, събира се подписка с искане са оставката му.

/Би Ти Ви/

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев