Община Сливен

Елица и Стунджи ще пеят друга песен на Евровизия

12.03.2013 / 08:37:51

Песента „Кисмет", която беше избрана да представя България на Евровизия 2013, е изтеглена от участие и ще бъде заменена със "Само шампиони", също на Елица Тодорова и Стоян Янкулов, съобщи БНТ.

Тази песен спечели вота на журито и беше втора в предпочитанията на зрителите.

Причината за промяната на песента е, че националната телевизия не може да постигне договореност по отношение на авторските права, съобразно изискванията на международния конкурс, с единия от авторите на песента - Джонатан Тисей, музикант и продуцент от Аржентина. Ако обаче БНТ се откаже от участие би означавал да заплати неустойки.

БНТ беше подведена от българския продуцент на песента „Кисмет", че всички авторски права са уредени, за което е подписана декларация. Едва след избора на песента, който се състоя на 3 март 2013г., БНТ беше уведомена, че Джонатан Тисей е съгласен песента да участва в Евровизия 2013, само ако в нея се направят редица промени, за които вече няма технологично време. Съгласно изискванията на конкурса, до 18 март 2013г., БНТ трябва да предостави песента в окончателен аудио вариант, без възможност за други корекции.

Елица Тодорова и Стоян Янкулов подкрепят това решение и заявяват, че ще дадат всичко от себе си за достойното представяне на България.

/24 часа/

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев