Община Сливен

Вести от Сливен

11.03.2013 / 18:54:00

Волейболен турнир под патронажа на Диан Червенкондев

Волейболен клуб “Сливен” бе домакин на турнира „Сините камъни” за девойки младша възраст. Проявата се проведе в зала “Асеновец” на 9 и 10 март, под патронажа на народния представител от ПП ГЕРБ-Сливен – Диан Червенкондев. Освен домакините, участваха отборите на Добруджа (Добрич); Яворов (Чирпан); Раковски (Димитровград), Арда (Кърджали) и Калбо (Шумен). Диан Червенкондев откри състезанието в събота, а на 10 март връчи наградите на победителите. Той пожела на участниците успех в любимия им спорт. Народният представител изрази положителното си отношение към факта, че има деца, които спортуват и влагат емоция във волейбола. Диан Червенкондев потвърди намеренията си да помогне за организирането и на Великденски турнир, който ще се проведе в края на април. Припомням, че на 16 декември под негов патронаж се проведе първия Коледен волейболен турнир „Сините камъни”, в който се включиха отбори на момичета от 5 до 7 клас в Сливен.

Организаторите бяха предвидили индивидуални награди и призове за отборите.

Треньорът на волейболен клуб „Сливен” – Живко Желязков заяви, че турнирът на 9 и 10 март е бил много силен и отзивите от гостуващите отбори е положителен. „Всички ни оцениха и ни насърчиха, че това е най-добрия турнир провеждан на клубно ниво в България. Изказвам своята лична благодарност към г-н Червенкондев за помощта му към сливенския волейбол. Радваме се, че на нивото, на което сме в момента, всички водещи клубове в България се съобразяват със Сливен и това се дължи до голяма степен на него. Говоря за усмивките по лицата на нашите състезателки, за това, че във време на криза те спортуват, облечени са, осигурен им е нормален тренировъчен процес и мислят за училище и спорт”, каза Живко Желязков.

ПРЕСЦЕНТЪР ПП ГЕРБ

Дни на приказките в Регионална библиотека „Сава Доброплодни”

Днес, 11 март 2013 г., в Регионална библиотека „Сава Доброплодни” - Сливен, за четиринадесета поредна година стартира програмата „Във вълшебния свят на приказките”. В продължение на седмица ученици от различни сливенски училища ще се срещнат със свои любими герои от приказките на големия български сладкодумец Ран Босилек. На сцената на малък приказен театър ще оживеят героите от „Патиланско царство” и „Косе Босе”. Децата искрено ще се забавляват с приключенията на Баба Цоцолана и шумната дружина на Весел Патиланчо, ще съпреживеят тревогите на малкото Косе – Босе и ще се радват на справедливото наказание на лошата лисица.

Представленията се провеждат по предварително уточнен график.

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев