Община Сливен

Културни вести от Сливен и региона

11.03.2013 / 14:54:15

Беседа „Темата за прошката в прозата на д-р Иванка Денева и в църковното хорово изкуство” ще се проведе на 13 март от 17.30 ч. в храм „Света Богородица” в Сливен. Срещата се организира от младежки културно-просветен център "ИХТИС", читалище "Зора" и фондация "Милосърдие". Ще участват Иванка Денева и камерен хор ,,Добри Чинтулов" с диригент академик Методий Григоров.

Младежки информационно-консултантски център - Жажда за Живот (МИКЦ - ЖзЖ) - Сливен обявява конкурс за есе и рисунка на тема "ВОДА". Конкурсът е посветен на Световния ден на водата, който отбелязваме на 22 март.

Условието е есето или рисунката да бъдат посветени на Деня на водата. Участниците са разделени на три възрастови групи – 15-18г, 19-23 г. и 24-29 г. Затова е необходимо да посочите възрастта си. Краен срок за изпращане на творбите за конкурса е 20 март.

За победителите са предвидени поощрителни награди.

МИКЦ – ЖзЖ очаква вашите творби на адрес: 8800 Сливен, ул. „Райко Даскалов“ 7, ет. 1, офис 1; получател: МИКЦ – Жажда за живот; на място в офиса на посочения адрес всеки делничен ден от 8:30 до 17:30 часа или на e-mail: info@thirstforlife-bg.com .

На 10.03.2013г. в гр. София се проведе Държавен турнир по спортни танци за 2013г.

КСТ „Туида” с треньор Йовита Пенчева се завърна с четири медала – два златни, един сребърен и един бронзов. В клас „13Е” първото място беше заето от Димитър Вълков и Белослава Златева. В клас „С” – първо място за Симеон Шарапчиев и Джесика Гюмишева. В клас „15D” – второ място за Цветомир Ингилизов и Таня Петрова, а на трето място се класираха Калоян Драгиев и Дарена Карапавлова.

В клас „13С” на пето място се класираха Димитър Колев и Елина Симеонова.

По същото време в Италия се проведе Международен турнир, на който участва танцовата двойка от КСТ „Туида” Даниеле Грациози и Десислава Пенчева, които се класираха на трето място.

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев