Община Сливен

Студент в Свищов спечели 11 евростипендии

11.03.2013 / 12:54:10

Студент от Стопанската академия в Свищов спечели единайсет евростипендии, съобщава БНТ. Ергин Азис буквално постави рекорд сред студентите в България като се класира във всичките единайсет категории за специални евростипендии.

За евростипендия може да кандидатства всеки студент с висок успех и отличия от работа по проекти. Ергин Азис обаче разбил конкуренцията във всички категории, защото има зад гърба си десетки първи награди от престижни научни и спортни състезания, проекти и стажантски програми в чужбина.

„Това ми харесва, което правя, да съм активен, да изкарвам повече време и да пиша различни доклади, есета и мислите, които аз ги мисля да ги пиша. И явно щом получавам призови места, мисля по начин, който е приемлив за обществото”, споделя Ергин Азис – студент.

Общата сума от стипендиите, която Ергин ще получи е 2800 лева. Той е студент последна година по специалностите Международни икономически отношения и Финанси. Смята, че пари има в научната работа и съветва колегите си да опитат.

„Вместо да работят в неквалифицирана работа за 600 лева месечно, могат да се развиват в областта, за която учат и да получават същото”, коментира Ергин Азис.

„Такъв студент, смея да твърдя, за последните години, да не е и десетилетие - в нашата Академия не сме имали. За мен подобен успех буди само адмирации”, заявява доц. Андрей Захариев.

Академията в Свищов се гордее с Ергин и заради престижната награда „Студент на 2012 година”, която се връчва всяка година от Президента на България.

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев