Община Сливен

17-годишен ученик от Сливен издъхна след футболен мач

11.03.2013 / 09:36:28

17-годишен ученик от Сливен намери смъртта си след края на футболен мач, в който участва като резерва. Десетокласникът от гимназията по механотехника в Сливен издъхна в Бърза помощ, десетина минути след края на мача между гимназията по механотехника и природо-математическата гимназия.

Трагедията се разигра в събота на военния стадион в Сливен, където се провеждаха финалите от междуучилищното първенство по футбол.

"Момчето беше на пейката и се преобличаше със своите съученици, които току-що бяха свършили футболната среща. Когато ме извикаха, го намерих припаднал. Първо помислих, че е получил епилептичен припадък, веднага го откарахме до линейката с носилка, а оттам в Бърза помощ, в чиято реанимация почина 30 минути по-късно", казва за "Стандарт" Атанас Сарочев, който е фелдшер, отговарящ за турнира.

"Альоша игра само 7-8 минути в края на мача. Разбрахме, че друг път е участвал в цели срещи, без да има проблем. Със заповед на кмета на Сливен ние сме организаторите на ученическите игри, които текат от месец декември", заяви Георги Иванов, директор на Детския комплекс в Сливен. На стадиона предполагаха, че най-вероятната причина за смъртта на ученика е проблем със сърцето. Дали е така, ще покаже аутопсията, чиито резултати ще станат ясни в понеделник.

/Блиц/

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев