Община Сливен

Протестиращите в Сливен "затрупаха" с камъни съда, искат по-евтина вода

10.03.2013 / 15:30:22

Протестиращи в Сливен затрупаха съда с камъни, съобщава "Всеки ден". Четвъртият неделен протест в града под сините камъни започна необичайно. След прочитането на исканията на площад „Хаджи Димитър", протестиращите отидоха пред сградата на съда. Там около 300 души натрупаха купчина от камъни като символ на желанието си съдебната система да заработи. Младежи прикрепиха отгоре и плакати с основните си искания.

"Време е съдебната система да заработи", призоваха протестиращите. Сградата на Съдебната палата се намира на самия площад „Хаджи Димитър", от където винаги досега са тръгвали и свършвали шествията в Сливен.

Организаторите на шествието в Сливен призоваха гражданите да формулират своите искания и проблеми на местно ниво. Те обещаха да ги внесат в Общинския съвет. Като наболял бе маркиран проблемът с качеството на питейната вода и високата й цена.

Сливналии почетоха и паметта на самозапалилия се мъж от Раднево. Те паднаха на колене за минута мълчание под звуците на националния химн. След митинга протестиращите потеглиха в мирно шествие по централните булеварди на града.

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев