Община Сливен

Почина самозапалилият се мъж от Раднево

10.03.2013 / 11:37:00

53-годишният мъж от Раднево, който се самозапали в знак на протест на 26 февруари, почина рано тази сутрин в болница „Св. Георги” в Пловдив, където беше настанен. 12 дни лекарите от Клиниката по изгаряния се бориха за живота на пострадалия, който имаше дълбоки изгаряния.

До последно 53-годишният пациент бе в изключително критично състояние в Интензивния сектор на клиниката, където медицинските му показатели бяха под непрекъснат лекарски контрол.

53-годишният Венцислав Асенов Василев се самозапали в сградата на община Раднево на 26 февруари. Инцидентът стана около 15.30 ч. Кметът на Раднево д-р Юлиан Илчев коментира, че мъжът не е искал среща с него досега, не е издигал и някакви искания или лозунги срещу общината. През есента е работил по програмите за временна заетост на археологически обект в Радневско.

Когато влязъл в сградата на общината мъжът се обърнал към служителката на пропуска и казал: „Искаш ли да се запаля”, след което лумнал в пламъци. Охранител на общината скочил да гаси мъжа, но пламъците бързо го обхванали. Веднага пристигнала и линейка, но Венцислав вече имал тежки изгаряния.

/Дарик/

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев