Община Сливен

Меглена Кунева ще обяви 31 стъпки за подобряване състоянието на страната

10.03.2013 / 10:44:00

Преди година, когато избрахме името „България на гражданите“, очевидно сме били на прав път. Дори само присъствието ни вече променя българското политическо пространство. С нас се съобразяват, задочно се опитват да говорят с нас, нападат ни, което е знак, че „Движение България на гражданите“ е сериозен фактор в българския политически живот.

Това каза във Варна, при откриването на разширеното заседание на Националния съвет на „Движение България на гражданите“, председателят му Меглена Кунева. В обръщението си към областните и общински ръководства на партията Кунева каза, че в движението политическият картел вижда заплаха.

Ние имаме увереност, че можем да променим България, имаме потенциала, имаме експертите, имаме готови политики, а от днес разполагаме с 24 часа на този форум да изпълним с конкретно съдържание посоката, в която ще поведем България, допълни още тя. Разширеното заседание на Националния съвет на движението трябва да одобри политическата платформа на партията за предстоящите парламентарни избори.

Докато се вълнуваме за страната си, има надежда за бъдещето й и не случайно като първи акцент в програмата ни сме поставили гражданският стълб, който сме нарекли с името на партията ни „България на гражданите“, категорична бе Меглена Кунева. Тя подчерта, че в този стълб партията е разработила политиките по стабилизиране на институциите, бързо и гъвкаво административно обслужване, реформи в избирателната система, развитие на гражданското общество, силно местно самоуправление, вътрешен ред и сигурност, външна политика и политики спрямо българите извън пределите на страната.

Тя допълни, че икономическият стълб в програмата - „България на растежа“, поставя акцент върху насърчаването на предприемачеството, ръста на работните места и заетостта. В този втори стълб партията е разработила политиките в секторите на селското стопанство, туризма, енергетиката, защитата на потребителите, равния достъп до обществени поръчки, регионално развитие, политики в подкрепа на младите, майките и възрастните хора, мерки за опазване на околната среда.

Третият стълб на политическата платформа, наречен „България на бъдещето“, съдържа основните мерки, които ще бъдат предприети в областта на дигиталното развитие, модерните здравеопазване и образование, иновациите и науката и защитата на българската култура.

Форумът във Варна започна с видео-обръщение на уважавания дипломат, посланик и външен министър на страната Иван Станчов, в което той подчертава, че Меглена Кунева е единственият разумен избор за управление на страната в настоящата сложна обстановка.

"Иван Станчов говори за възстановяването на доверието и това е нашата мисия, мисията на „България на гражданите“, каза още Меглена Кунева и отправи специална благодарност към Фондация „Конрад Аденауер“ за подкрепата на форума.

Вчера бяха обсъдени всички мерки в политическата платформа, а днес е предвидена реч на Меглена Кунева, в която се очаква тя да обяви 31 стъпки за подобряване състоянието на страната.

/Пресофис „Движение България на гражданите“/

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев