Община Сливен

Алексей Петров: Борисов искаше да прикрия следи за задържането му в Унгария

09.03.2013 / 19:11:31

Соченият от МВР на Цветан Цветавов за глава на „Октопода“ Алексей Петров обяви, че от миналата седмица е завел дело срещу премиера в оставка Бойко Борисов. “Съдя го затова, че той ме обвини, че имам отношение изваждането на досието Буда, че аз стоя зад взрива за Цветелина Бориславова, че съм злоупотребявал със службите”, каза той в предаването „Дикоff” на Нова тв. Бившата барета подчерта, че многократно Борисов е търсил услугите му преди да стане премиер. “Аз реших кризата с бокулка. Бойко Борисов ме караше да прикривам следи за неговото задържане в Унгария. Молеше ме да го предпазя от Сретен Йосич, с който се оказа, че имат неуредени финансови взаимоотношени”, категоричен бе Алексей Петров.

Той съобщи още, че двамата с Борисов са обсъждали взрива срещу банкерката Цветелина Бориславова и са стигнали до поръчителя. Според бившия агент на ДАНС атентатът е поръчан от бившите съдружници на Борисов и Румен Николов – Пашата в СИК. Двамата разгневили бизнеспартньорите си, тъй като решили да се отделят, а самата Бориславова като доверен човек на Борисов, ръководила тяхната дейност.

Алексей Петров бе категоричен, че Борисов е трябвало да обяви, че е бил под оперативно наблюдение, както стана ясно след осветляването на папката “Буда”. “Нормално е след като Борисов е бил член на СИК да има оперативно дело за наблюдение. Трябваше да каже, че е бил наблюдаван, че не е извършил престъпление и е снет от наблюдение. Аз имам три разработки, наблюдаван съм 15 години. И мога да кажа, че съм горд, не съм извършил никакво престъпление”, посочи още Петров.

Бившият шеф от ДАНС заяви, че иска да говори с разследващите, защото имало какво да каже за отвличането на дъщерята на сочения за “кокаинов крал” – Евелин Банев – Брендо. “Най-голямата гордост на Борисов, че е спрял отвличанията. Контролирано ли са спрени отвличанята и това отвличане контролирано ли е?! Ще кажа, че това, което аз зная съм готов да го кажа на компетентните органи. Притеснявам се за живота на детето. Мога да кажа какво ми е казал Брендо”, посочи каза още Петров. Той бе категоричен, че стои зад думите си, че ще стане “страшно за Борисов, Цветанов и Флоров ако разкаже какво му е доверил Брендо”. “Очаквах да ми звъннат по телефона не вашите продуценти, а разследващия полицай за отвличането на Лара”, посочи още бившата барета.

Алексей Петров обясни, че Цветан Цветанов и Бойко Борисов “шантажират президента”. “Цветанов в компания с Борисов упражняват натиск, а именно кой да е премиер и вътрешен министър. Защото следващия върешен министър ще трябва да се занимае с две неща – да задържи брокерите на изборите и да изгони всички, които са охранявали изборите. Ако следващия вътрешен министър извади истината къде ли ще е мястото на Цветанов и Борисов?! “, риторично попита Алексей Петров. Той припомни и делото “Килърите” като намекна за грубо вмешателство на изпълнителната власт в съдебната. “При Килърите заради едно прикриване на взаимоотношения на Борисов със Сретан Йосич трябваше свидетелите да бъдат елиминирани. Големият проблем, че се прикриват истнинските убийци. И като дойде новото управление всичко ще лъсне”, категоричен бе Петров.

На въпрос дали е близък с Митко Каратиста (б.а Димитър Стефанов, представител на държавата в ЧЕЗ) бившата барета посочи, че го е виждал пред кабинета на Борисов. “Не аз, а глада и планироното ограбване свалиха Борисов на власт. Една от бъдещите организирани престъпни групи в България ще са Каратиста, Борисов и някой от ЧЕЗ”, категоричне бе Алексей Петров.

/Мигнюз инфо/

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев