Община Сливен

Почина единият от задържаните за корупция в Павел баня

09.03.2013 / 12:15:00

Теньо Паунов, един от задържаните заедно с кмета на Павел баня, е починал миналата нощ в съня си, съобщи bTV.

Според лекарите най-вероятната причина за смъртта е инфаркт. През последните няколко дни Теньо Паунов е бил под изключително голямо напрежение заради обвиненията, които са му повдигнати от полицията и прокуратурата.

Теньо Паунов бе задържан заедно с кмета на Павел баня Станимир Радевски от служители на сектор БОП - Стара Загора и СПС - Стара Загора. Паунов е концесионер на плажа в града и е съпруг на заместник-кмета на курортното градче Милена Паунова.

Обвинението срещу него бе, че в периода от 02.08.2004 г. до 10.11.2008 г. в качеството си на длъжностно лице неправомерно е станал собственик през 2008 г. на пет урегулирани поземлени имота със сгради и съоръжения, които представляват плажен и увеселителен комплекс. Тези имоти са му били предоставени от Радевски.

С тези действия общината е ощетена със сумата от 803 800 лева. Повдигнати са обвинения на кмета за длъжностно присвояване и на Теньо Паунов за помагачество. На 11 февруари Станимир Радевски бе освободен от ареста срещу парична гаранция от 10 00 лева.

/Труд/

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев