Община Сливен

Марешки пак твърди, че е готов за детектор на лъжата

09.03.2013 / 14:14:00

"Кой сериозен политик и бизнесмен ще е луд да хвърли 5 млн. лв. за 1500 гласа на изборите? Цената на един купен глас съм чувал, че върви между 30 и 70 лв. Дори и 100 лв. да стигне, тези 1500 гласа ще ми излязат не повече от 150 000 лв."

Така аптечният бос и собственик на футболния клуб "Локомотив" Пловдив Веселин Марешки, който твърди, че до края на футболния сезон ще налее в "Локомотив" (Пд) 4,5-5 млн. лева, коментира вчера обвиненията на доскорошния шеф на агитката на тима Костадин Славов.

Тарторът, който подаде оставка, и вчера потвърди, че на среща с феновете на 28 февруари Марешки заплашил, че ако те и семействата им не гласуват на предстоящите избори за партията му "Либерален алианс", той ще се оттегли от клуба.

"На феновете казах само, че единствено от тях зависи докога ще остана на "Лаута". Никакви политически искания не съм отправял. Мисля, че съм сериозен бизнесмен и политик. С какъв акъл смятате, че мога да изляза пред феновете и да поставя подобни ултиматуми? Явно много ниска оценка ми давате, след като ме питате дали съм обещавал да издържам клуба срещу гласове на предстоящите избори", заяви Марешки пред "Труд".

Марешки обясни, че 1500-те гласа отговарят на средния брой продадени билети на домакинските мачове на "Локомотив" (Пд). Сметката му обаче и така едва ли е точна, тъй като много от феновете са непълнолетни и не могат да гласуват.

Лидерът на "Либерален Алианс" декларира готовност да се подложи веднага на детектор на лъжата.

"Съгласен съм първият въпрос да бъде дали съм се заканвал да спря финансирането на "Локо" (Пд), ако феновете не ме подкрепят на изборите. Искам обаче освен мен и всеки един политик да премине през детектор на лъжата преди парламентарните избори. И по няколко от водещите лидери на всяка партия да отговорят на няколко въпроса. Първият да бъде дали са крали държавата", изцепи се Марешки.

Той отправи същото искане и във Варна, когато протестиращите там го заплюха. В същия ден Марешки обяви развода си с Яне Янев и така и не се подложи на полиграфа.

Няколко тартори от агитката на "Локомотив" (Пд), след които Велин Терзиев-Нежния, се разграничиха от твърденията на бившия си шеф Костадин Славов и го обвиниха, че е откраднал 17 000 лв. от клуба и то само от продажбата на билети.

Славов отрече тези обвинения и заяви, че не е ощетил дори и с една стотинка любимия си отбор.

"Не искам повече да говоря и коментирам каквото и да е, защото в момента върви следствие. Нека компетентните органи се произнесат по случая. Реших да се оттегля и защото не искам "Локо" (Пд) да зависи от политически интереси и да става заложник на политически амбиции", каза Костадин Славов.

Той потвърди, че на 28 февруари в залата за пресконференции на стадион "Лаута" е имало среща с Веселин Марешки, на която аптекарският бос е казал, че ако не е доволен от резултатите на предстоящите избори, ще си тръгне от клуба, защото от ЦСКА и "Спартак" - Варна, искали да им помага с издръжката

/Труд/

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев