Община Сливен

България пред нова психоза - полицаи търсят изчезнали хора

09.03.2013 / 10:17:00

Три дни баща и майка живяха в кошмар, защото 14-годишната им дъщеря излезе и не се прибра.

Илияна-Мари Илиева изчезна на 5 март - деня, в който отвлякоха 10-годишната Лара, дъщеря на Евелин Банев-Брендо.

Полиция я търси под дърво и камък и я върна след около 72 часа на родителите - жива и здрава. Оказа се, че през цялото време тя била при своя приятелка. Но изчезването за малко да развихри масова психоза - отвличат деца!

Следите на ученичката се губеха от вторник, разказа вчера столичен криминалист. Към 15 часа я видели за последно близо до дома в столичния квартал "Младост". Полицията разпространи нейна снимка и описание с молба за помощ в издирването.

В същото време майката Ели Илиева публикува образа на детето си и във фейсбук с призив - ако някой има информация, да пише или да се обади в МВР. Само за часове снимката бе разпространена над 20 000 пъти в социалната мрежа. Десетки хора изразиха подкрепата си към родителите и обещаха да се включат в издирването.

След новината, че момичето е намерено, майката разпространи съобщение: "Мили приятели, с благодарност към всички вас ви информираме, че от МВР ни съобщиха - детето ни е живо и е намерено.

Признателни сме на всички вас - познати и непознати, които в тези дълги за нас дни и нощи, се молехте и ни подкрепяхте... Бъдете все така съпричастни към чуждата болка! Благодарим!"

Млад благоевградчанин сгъсти напрежението и слуховете за похитители, като обяви междувременно жена си и 2-годишното им дете за изчезнали от няколко дни. Вчера се оказа, че 20-годишната Надежда Ташева не е била отвлечена, а отишла по своя воля при любовника си.

Пред полицията Крум Миленков - мъжът, с когото Надежда живеела на семейни начала, разказал, че тя и момиченцето им Гергана са в неизвестност от 15 февруари.

Полицаите реагирали веднага и открили жената в дома на друг мъж, когото тя обичала. Уведомили Крум, но той не я намерил там и подал втора жалба.

"Повече от тази процедура не може да се направи. Няма как да обявим за издирване жена, която не иска да бъде намерена от бившия си мъж, с когото не иска да живее", казаха вчера полицаи.

/Труд/

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев