Община Сливен

Вежди Рашидов: Протестите са платени от мафията, застрашени сме от военно положение!

09.03.2013 / 09:12:00

България е застрашена от военно положение заради протестите, които са платени от мафията и водят до анархия, предупреди от Брюксел министърът на културата в оставка Вежди Рашидов, пише "Труд".

Рашидов обвини енергийните дружества, че нарочно са повишили цената на тока, за да предизвикат недоволство срещу правителството, след като то е накърнило чужди икономически интереси, свързани с Белене и “Марица-изток” 1 и 3.

“Ако анархията продължи, знаете всички - най-късият живот е на анархията. Тя се появава в един момент, търпимостта е до пределна граница - заяви Рашидов пред български журналисти в Брюксел. - Но всички държави след анархията са минавали на военно положение.”

Урок по история

“През военна хунта са минали и Полша, и Унгария, и Турция, и Гърция, и Чили”, каза Рашидов.

Запитан изрично от репортерите дали наистина вижда опасност от военно положение в България, Рашидов отговори: “Анархията води веднага до това. Ако продължава анархията... Вие не виждате ли, че в момента идва ред на Плевнелиев, искат му оставката!”

Помолен да се изясни кой ще установи военно положение, Рашидов каза: “Има сили по света... Разбира се, винаги ще си внесем един генерал. Ние внесохме толкова идиоти, че един генерал да не можем. Това е най-малкият дерт. Най-големият проблем е да не го допускаме.”

Канят ме да остана, но не мога

“Ако слушате посланията на митингите, това не са послания на хора, които могат да управляват България - каза министърът. - Вие от 15 дни чувате ли ги да говорят за цените на тока? Искат властта, и то цялата. Какво ще я правят?”

“Много ме притеснява улицата. В момента ме молят да продължа, защото съм безпартиен, но не виждам как да продължа”, довери Рашидов. Той каза, че всички трябва да помогнат улицата да се успокои.

Министърът попита с какво се издържат протестиращите. “Кои имат пари? Така наречените мафии. Те могат да бъдат енергийни, нарко, медицински и лекарствени. Където бръкнете, има схема за печелене на големи пари. На милиони и милиарди. И оттам идват някакви средства.”

Властта изяде хурката

“Аз питам как така енергийните компании направиха този фокус и то през главата на властта? - каза Рашидов. - Не властта вдигна цените на тока. Властта изяде хурката заради това действие, но кой нареди това да се случи? Докога ще бият Бойко? Той куче да види, ще го прегърне да го целуне.”

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев