Община Сливен

11 600 лв. е началната цена за ролекса на дядо Николай

09.03.2013 / 16:10:00

11 600 лв. е началната цена на часовника „Ролекс", който пловдивският митрополит Николай дари на Църковното настоятелство на храма „Света Марина", съобщи bTV.

С парите църквата трябва да покрие непосилната си сметка за ток от близо 3000 лв. за януари. Останалите средства от скъпия часовник ще бъдат похарчени за благотворителност.

Публичният търг ще се проведе на 10 март в Исторически музей в Пловдив в 12:00 час. Стъпката за наддаване е 500 лв.

До идеята за търг се стигна в края на февруари заради големия интерес към ролекса на дядо Николай.

Тогава портал на българските общини разпространи съобщение, в което се твърдеше, че митрополитът е закупил аксесоара срещу 6000 лв. Светският хроникьор Евгени Минчев разказа, че поискал да откупи часовника за 5000 лв., след което да го върне на пловдивския митрополит, но от митрополията отказали предложението му.

Часовникът се оценява на близо 12 000 лв., но първоначално се твърдеше, че ще бъде продаден за сума, близка до стойността на сметката за електричество.

В търга на Църковното настоятелство могат да участват всички физически и юридически лица. Условието за наддавателните предложения е лицето да се легитимира с личен документ. Когато се наддава от името и за сметка на друго лице, трябва да се представи писмено нотариално заверено пълномощно.

Достигнатата продажна цена ще трябва да бъде преведена по банковата сметка на храма „Света Марина"- Пловдив до края на работния ден на 11 март 2013 г.

Кандидат-купувачите могат да се запознаят от близо с часовника по време на 45-минутен оглед, който ще започне в 11:00 часа в деня на търга.

От Църковното настоятелство подчертават, че на търга ще бъдат допуснати всички желаещи, а мето на купувача няма да остане скрито с оглед на благотворителната цел и за благодарност.

/24 часа/

 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев