Община Сливен

Брендо мълча в Милано, чакат Лара у дома

08.03.2013 / 18:59:37

Евелин Банев - Брендо отказа да говори пред съда в Милано, което според хипотеза на спецове у нас е условието отвлечената му дъщеря Лара да бъде освободена, пише "Дартс нюз". Тя бе похитена 3 дни преди делото пред дома й в Бояна, докато тръгваше за училище. Вчера майката на момичето Моника Добринова се обърна чрез ефира на БНТ към похитителите с молба да се свържат с нея. Тя заяви, че се надява да разбере поне какво е състоянието на детето й. Главният прокурор Сотир Цацаров пък обяви, че отвличането на Лара е знак към баща й. Експерти обясниха, че ако целта на покушението е тази, детето ще се върне до неделя.

Не е изключено обаче нападението да е извършено и заради откуп.

Днес подсъдимият за участие в международна мрежа за трафик на кокаин от Латинска Америка за Европа мълча пред магистратите. Това бе първото изслушване, след като миналата седмица самият Банев поиска производство по бързата процедура по обвиненията срещу него за участие в международна мрежа за трафик на кокаин от Латинска Америка за Европа. Срещу него има повдигнати обвинения и за пране на пари, спечелени от продажбата на дрога и прехвърлени в швейцарски банки.

Процесът започна с около половин час закъснение и вероятната причина е липса на преводач на български, предаде по телефона за БНТ кореспондентът на в. "Монитор" в Рим Румен Михайлов. Никой не знае какъв е мотивът на Евелин Банев да поиска да бъде съден по бързата процедура и при закрити врати. Юристите обясняват, че обикновено целта е да се намали наказанието за извършеното престъпление с 1/3. За престъплението, което му се вменява, Брендо може да получи до 30 години лишаване от свобода, но след като е предпочел бързата процедура, до два месеца той може да получи 17-18 години, поясни Михайлов.

Процесът, както и отвличането на дъщерята на Банев, няма широк отзвук в Италия. Единствено в големия ежедневник "Кориере дела сера" вчера е излязла голяма статия, добави той.

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев