Община Сливен

Вести от областната управа

08.03.2013 / 15:59:45

На 7 и 8 март в зала „Роял” на Хотел Шератон София Балкан в столицата се проведе 14-ата конференция „Електронното управление в услуга на гражданите”. Конференцията беше открита от министърът по управление на средствата от ЕС в оставка Томислав Дончев. В продължение на два дни в рамките на 5 работни сесии бяха дискутирани теми като – „Електронното управление като държавен приоритет”, „Електронни документи и техният обмен”, „Нормативна база за реализиране на електронни административни услуги в общините” и „Инфраструктурен мениджмънт в електронното управление”.

Областният управител на Сливен Марин Кавръков беше поканен от организаторите да бъде модератор на третата работна сесия на конференцията, чието наименование бе „Софтуерни решения за администрациите в помощ на електронното управление”. Доклади бяха изчетени от експерти от МРРБ, МТИТС, МОСВ и представители на компании, предлагащи на пазара технологични продукти за географски информационни системи /ГИС/.

Областна администрация Сливен е първата администрация в страната, която въведе предоставяне на електронни услуги на гражданите, посредством проекта „Изграждане на платформа за управление на административни процедури и предоставяне на услуги по електронен път”.

От презентациите на участниците в конференцията се установи, че общинският съвет в Сливен също е сред първите с въведено гласуване по електронен път чрез лаптопи и таблети.

Днес областният управител посрещна в кабинета си ученици от 9 клас от ПМГ „Добри Чинтулов” и младежи стажанти по програма „Ново начало” на Агенцията по заетост.

Г-н Кавръков с удоволствие сподели пред своите гости, че винаги предпочита общуването с младите си съграждани и е на разположение да отговаря на техните въпроси. Областният управител на Сливен запозна младежите със спецификите на работата в Областна администрация Сливен и функциите на областния управител.

Г-н Кавръков им разказа за богатата история и културно наследство на Сливен и подчерта, че сливналии трябва да се гордеят като патриоти, че живеят в град с такова славно минало.

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев