Община Сливен

В ГЕРБ ядосани на президента за неуместна шега с Борисов

08.03.2013 / 09:01:07

Шеговита реплика на президента Росен Плевнелиев, казана в правителствения самолет на път за Брюксел, ядоса депутатите от ГЕРБ и още повече ги нахъса срещу държавния глава, пише "Труд".

Става дума за изказването на Плевнелиев, че не чувства подкрепа отникъде, "но за разлика от друг аз няма да влизам в болница и да вдигам кръвно". Всички репортери са разбрали, че президентът се шегува, но на никого в ГЕРБ явно вече не му е смешно.

Изказването на президента е непремерено и повече от неуместно. Със здравето на хората никой няма право да се шегува, казаха депутати от ГЕРБ.

Обтегнатите отношения между държавния глава и партията майка са от няколко седмици. Народните представители от мнозинството дори отказаха да аплодират програмната реч на президента пред парламента, в която той им постави редица задачи за времето, преди да ги освободи предсрочно.

В сряда в самолета Плевнелиев коментира пред журналисти още, "всички мои предложения за премиери на служебен кабинет се отказват, след като "удобно ги отстрелват".

От опозицията пък недоумяваха как президентът може така да се "изпусне" пред медиите. "Не е ли разбрал, че като си президент няма формални, няма неформални разговори. Изказването му освен това буди тревога и неподготвеност за отговорността, която му предстои", коментираха депутати от соцпартията.

Въпреки че съставът на служебния кабинет все още е с много неизвестни, президентът вече е изготвил списък с приоритетните задачи.

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев