Община Сливен

Лидерите на протестите се хванаха за гушите

08.03.2013 / 08:43:45

Различните фракции на протестите в София се хванаха за гушите. Пред РЕПОРТЕР тарторите на групите започнаха да се плюят един друг. Те бяха единни единствено в исканията си за нови хора в политиката. Реални предложения никой не даде.

Янаки Ганчев от инициативен комитет „Орлов мост" нападна организатора на неделните протести Дончо Дудев и Ангел Славчев, който канализира по-левите настроения.

„Тези двамата пропагандират анархизъм и комунизъм. Ако промяната ще е в тази насока, по-добре да няма. Трябва да свалим кастата в управлението, която е докарала народа до мизерия", коментира Ганчев.

„От този човек до гуша ми дойде. Никога не сме се опитвали да яхнем вълната на протестите. Ние протестираме от миналата година заради цените на тока, изведнъж се появява Янаки Ганчев. Той организира хората да се бият с полицията и разпъва палатки на зелени площи", отговори му Ангел Славчев. Той се обяви за промяна в управлението, но неговата група нямало как да я направи.

„За да бъде издигнат независим кандидат са нужни 10 000 лева, а нормалните граждани няма как да извадят такава. В момента не може да предложим нови лица.

„Правим политика, но не искаме да сме политици", изцепи се лидерът на „Свободен народ" Кристиян Колев. „Протестите ни тръгнаха срещу сметките а ток. Искаме гражданите да контролират политиците."

Дончо Дудев тотално се отказа от влизане в политиката.

„Няма да правим партия и да се регистрираме за изборите. Не искаме някои хора да ни използват. Появиха се различни хора на протестите които натрупаха слава за наш гръб", каза организаторът на неделните протести.

/Репортер/

 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев