Община Сливен

Вести от Сливен и региона

07.03.2013 / 18:05:04

Европейски проект подпомага развитието на туризма в Сливен

„Радвам се, че община Сливен е една от 29-те общини, които спечелиха финансиране за развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите. Област Сливен се очертава като едно от добрите места за туризъм, благодарение на природните, културните и историческите ни дадености. Целта е заедно с общините-партньори – Котел и Твърдица, да подготвим повече възможности за презентация на атрактивните обекти. Сливен можем да се представим с Карандила – едно място за екотуризъм, което може да бъде разработено в бъдеще, както и с минералните бани, които са едни от най-добрите места за балнеолечебен туризъм. Вярвам, че проектът ще даде възможност да се открият и нови работни места”, каза днес кметът на Сливен Кольо Милев при представянето на проекта по Оперативна програма Регионално развитие „Регион Сливен - кръстопът на традиции, култури и епохи”. Неговата стойност е 486 824 лв. Безвъзмездната финансова помощ от ЕФРР е в размер на 413 800.40 лева, съфинансирането от държавния бюджет в рамките на 48 682.40 лева, а задължителният принос на общините е 24 341.20 лева.

„В рамките на проекта ще разработим туристически пакети, които да поставят акцент върху богатствата на региона от всякакво естество”, коментира Румен Стоилов, зам.-кмет на Община Сливен. „Ще разпространим информационни, маркетингови и рекламни материали, ще рекламираме околността и в медиите. Предвидено е изработването на рекламен филм, на телевизионни и радио клипове, както и на брошури и пътеводители в региона. Ще бъдат изготвени и карти на региона, като всичко това ще бъде обединено от унифициращи слоган и лого на Регион Сливен, които също са сред заложените в този проект задачи”, допълва Стоилов.

Община Сливен възложи на „Сименс” монтаж на осветителни тела в града

Община Сливен възложи монтирането на 16 осветителни тела по улиците "Тодор Икономов", "Ниш", "Райко Даскалов" и пред Детския комплекс в централната градска част. Девет осветителни тела са поставени в пространството между жилищните блокове №51 и №32 в кв. "Даме Груев". Телата са от парк "Юнак" и бяха демонтирани при започване на строителството на проект "Интегриран план за благоустрояване на парк "Юнак". Сега те ще се използват за подобряване на осветеността на улиците в централна градска част и частично в кв. "Даме Груев".

Община Сливен полага всички усилия спрямо финансовите си възможности да осигури максимална осветеност на цялата територия на града и населените места в общината.

„ЕЛ и КЛИМА” ООД, подизпълнител на „Сименс” ЕООД в Сливен, монтира и два соларни знака „СТОП” на двата входа към квартал „Речица” на главния път Сливен – София, единият от които е до блока на незрящите. На знаците са поставени светодиоди с акумулаторна батерия, която се зарежда от слънчевата светлина и през нощта те светят. Целта е по-голяма безопасност на пътя и предотвратяване на пътно-транспортни произшествия.

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев