Община Сливен

Мишо Шамара вдигна голям скандал в Европарламента заради Пламен Горанов /видео/

07.03.2013 / 09:12:02

"Ей, лицемери!", изкрещява рапърът Мишо Шамара в Брюксел по времето на откриване на изложба в Европейския парламент, съобщава "Би нюз".

Изложбата бе посветена на 70-годишнината от спасяването на българските евреи от българския президент Росен Плевнелиев и израелския му колега Шимон Перес.

Рапърът се опита да апострофира водещия тържеството Николай Младенов. Това стана, когато външният министър помоли публиката със ставане на крака и едноминутно мълчание да почете паметта на самозапалилия се във Варна и починал от раните си Пламен Горанов,

Българският външен министър сбърка фамилията на самозапалилият се човек, като го нарече Пламен Георгиев.

"Лицемери", извика Мишо Шамара в присъствието на и охраната веднага го изведе.

Малко преди да се изкрещи, Шамара се обръща към камерата, която държи, и казва: "Това е най-голямото лицемерие! Те го убиха!".

Веднага след това един от охранителите съпровожда Мишо Шамара извън залата. На него рапърът също обяснява на английски: "Те убиха този човек!", но гардът само му прави знак да бъде тих.

След събитието Биг Ша, както е известен напоследък рапърът, качва клипчето в мрежата за споделяне на видео материали YouTube и обяснява: "Приятели, не издържах нечовешкото лицемерие на ГЕРБ в лицето на външния министър Младенов!".

По думите на рапъра лицемерието на ГЕРБ се изразява в молбата да се запази минута мълчание в памет на Пламен, който се самозапали в знак на протест срещу "уродското мутро-олигархично управление на страната."

"По време на мълчанието не издържах, падна ми пердето и подвикнах: Лицемери-и-и!", обяснява поведението си рапърът.

Рапърът е част от група "нови български дисиденти", поканени в Европейския парламент от независимия евродепутат Слави Бинев да изразят несъгласието си с политическото статукво у нас.

http://www.youtube.com/watch?v=0peZT9KOiNs&feature=share

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев