Община Сливен

Вести от общината

06.03.2013 / 19:42:16

Общинското предприятие „Земеделие, гори и водни ресурси” работи на печалба и очаква одобрение по два европейски проекта

От създаването си през май 2012 г. до края на миналата година Общинското предприятие „Земеделие, гори и водни ресурси” е внесло в Община Сливен 1,1 милиона лева приходи. Служителите на предприятието изготвиха и внесоха за одобрение във фонд „Земеделие” два проекта по мярка 226 „Възстановяване на горския потенциал и въвеждане на превантивни дейности” по Програмата за развитие на селските райони.

Основна грижа на предприятието е стопанисването и охраната на общинските гори, чиито територии са изяснени на 100%. Всяка извършвана сеч в горски територии, общинска собственост, е съобразена с изготвения лесоустройствен план за 10-годишен период и е под контрола на лесничеите. Дейността на предприятието и работата на всички служители се контролират стриктно и до момента няма постъпили оплаквания за незаконна сеч в общински гори.

На 7 март 2013 г., четвъртък, Националната сателитна телевизия „BG –TV” и предаването „Кметовете на България” поканиха кмета на Сливен Кольо Милев на номинациите и връчването на наградите „Кмет на годината” за 2012 година. Събитието ще се проведе в парк хотел „Москва” в София от 18.30 часа.

/Пресцентър на община Сливен/

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев