Община Сливен

Кметът Кольо Милев „подпря” блок 29 в „Даме Груев”! Няма да падне!

06.03.2013 / 09:52:52

В понеделник под надслов „12-етажен блок можел да падне, твърдят обитателите му”, „Седмица” публикува материал за неволите на живущите в бл. 29 в ж. к. „Даме Груев”, свързани с проблеми на канализацията, застрашаващи устоите на сградата.

Още същия ден последва незабавна реакция на кмета Кольо Милев. Вчера мазите на блока бяха изпомпани, но това бе само началото. След обед кметът, придружен от заместника си Иван Манчев, двама специалисти от общината и представител на ВиК се яви пред самия блок и разговаря с представители на домсъвета и живущи в него. Той обеща съдействие както за по-нататъшното поддържане на нормалното състояние на канализацията, така и за управлението на етажната собственост, тъй като общината притежава 18 апартамента. Кольо Милев впечатли с техническите си познания в тази сфера, отговори на някои въпроси, но бе категоричен, че и гражданите трябва да поемат съответните отговорности, съобразно закона за етажната собственост. А точно това не се случва във въпросния блок, стана ясно от пренията пред него.

За изненада на всички кметът стори още нещо: влезе сам в мазето, откъдето се носеше непоносима воня и остави у обитателите на блока надежда и чувството, че не са сами в несгодата си. „Няма опасност блокът да падне!” – увери ги представителят на ВиК.

За съжаление кметът не може да бъде навсякъде – бе коментарът после. Много други жилищни сгради в Сливен имат същите проблеми. Законът за етажната собственост се оказва неефективен, ако битуващата в нея общност не запретне сама ръце.

Георги Вл. ПОПОВ

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев