Община Сливен

Адв. Михаил Димитров - все модерен, но неразбран и… неизбран

06.03.2013 / 09:25:34

Вчера „Седмица” публикува разяснение на адв. Михаил Димитров относно събирането на подписи от т. нар. „Модерна България”, на която той бил областен координатор. Димитров ни поправи: въпросната подписка била под надслов „Политици и закони – под граждански контрол”.

Да, но вчера на плаката край Стария бряст бе изписано „Отзоваване на политици…” и т. н. – призив за конституционно и законово право на гражданите в тази посока. Да речем, че в тази акция има резон, но лукавият акцент „отзоваване на политици” е политически комерсиален и манипулативен. Въпросната „Модерна България” май разчита на протестите. И нали политиците са на мушката, ето как да накараш повече люде да се подпишат. Няма как да бъдат отзовавани политици. Отзовават се депутати, министри и т. н., но не и политици. Дори да бъде отстранен от пост, даден управленец си остава политик, ако иска.

И тук му е мястото за едно лежерно и шеговито отклонение. Не са тайна многобройните опити на бившия правен съветник на Галин Кънчев да влезе по някакъв начин във властта. През 2005 г. не успя да стане депутат с „Федерация на свободния бизнес – Съюз България”. През 2007 г. пък опита да стане общински съветник с политически клуб „Тракия” на Галин Кънчев, но не би… През 2011 г. претърпя отново крах като кандидат за общински съветник с „Гражданска мрежа за модерен Сливен”. И ето го днес отново на старт, отново модерен – с „Модерна България” на бившия царист Борислав Цеков.

Дерзай, Мишел, и успех!

„Седмица”

 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев