Община Сливен

Три деца изгоряха във Видин, баща им отишъл на кръчма

05.03.2013 / 23:32:30

Дечица на 3, 5 и 7 години са изгорели при пожар в ромска къща във Видин, съобщава "Блиц". Баща им ги оставила без надзор, все още не е ясна причината за инцидента.

На място са били извикани екипи на Спешна помощ, които открили трупчетата на дечицата. Телата са били силно овъглени. Няма данни за други пострадали.

Децата били заключени в дървен фургон. Майката била с психични отклонения и в момента е в неизвестност. Бащата, който се грижел за тях, ги оставил сами и отишъл на кръчма.

“Когато дойде, съседите искаха да го линчуват. Беше много пиян. Наложи се да извикаме полиция и да го отведем, за да не го нападнат. Нямаше кого да попитаме какво се е случило – майката неизвестно къде, бащата пиян, дечицата мъртви. Заварихме страшна гледка, трупчетата бяха напълно овъглени. Първоначално не можехме да ги открием, защото от огъня таванът беше паднал върху тях”, разказа пред БЛИЦ комисар Николай Тодоров, шеф на Пожарната във Видин.

Огънят е тръгнал от печка, с която децата са се отоплявали във фургона. “Всичко е било дървено и фургонът е изгорял за минути”, разказа още комисар Тодоров. Никой от съседите не се е притекъл на помощ на децата. Сигналът за пожара е подаден около 21 часа, когато вече всичко е било изгоряло. Продължава издирването на майката. Съседи твърдели, че е избягала от дома си преди няколко дни, други пък разказали на полицаите, че преди време я настанили в психиатрична клиника.

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев