Община Сливен

12-годишно момиче по-умно от Айнщайн

05.03.2013 / 21:55:00

12-годишно момиче се оказа с по-висок коефициент на интелигентност от Бил Гейтс, Албърт Айнщайн и Стивън Хокинг, съобщи „The Telegraph”.

Докато тримата господа имат завидното число 160 за коефициент на интелигентност, малката Неха Раму, която е дете на на индийски имигранти във Великобритания, ги надминава с две единици. Неха има коефициент 162 - най-високия, който може да се постигне при тестовете на Менса за определяне на интелигентността на хора до 18 години.

Родителите на 12-годишното момиче са офталмолози и искат Неха да последва примера им. Миналото лято тя дори е била на академичен летен лагер в САЩ, за да учи за мозъка и за нервната система при хората.

Малката Раму вече е взела американските тестове SAT, предназначени за 18-годишни, с резултат от 740 точки от възможни 800. Това й позволява в бъдеще да учи в най-престижните американски университети.

Засега детето харесва романите и филмите за Хари Потър и плуването.

Родителите на Неха изобщо не подозирали какво талантливо дете имат, докато момичето не се явило на конкурс за престижното езиково училище „Тифин гърлс” и изкарало 280 от 280 възможни точки. Неха живее във Великобритания от 7-годишна възраст. /Актуално/

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев