Община Сливен

Китайски длъжностни лица замесени в убийства и износ на трупове

05.03.2013 / 20:59:00

Голям скандал замеси китайски длъжностни лица в трафик на хора, пише "24 часа". Хиляди китайци били убивани, а труповете им пластинирани - процедура, която замества телесните течности с полимери за запазване на тъканите.

Този доклад дава нови доказателства за нарастващо внимание към злоупотребата с трансплантации на органи, в които участват китайски военни болници, където жертвите са най-вече практикуващите системата за самоусъвършенстване на духа и тялото Фалун Гонг.

Световната организация за разследване на преследването на Фалун Гонг (WOIPFG) публикува доклада на 24 ноември 2012 г. В него се посочва, че Китай се е превърнал в най-големият износител на човешки екземпляри, които, ако са напълно запазени чрез пластинация, могат да се продадат за $800 000.

Най-голямата част от труповете се осигуряват от обществената сигурност, сочат данните. В доклада се твърди, че източникът на трупове не са екзекутираните затворници, а затворници на съвестта от трудови лагери и центрове за промиване на съзнанието.

Докладът потвърждава публикувани телефонни разговори с държавни служители, публикации на медицински университети, реклами на китайски компании за пластинация и разширяването на трудови лагери за настаняване на задържани практикуващи Фалун Гонг.

В документа има и няколко доказателства за участието в това на бившия комунистически лидер Бо Шилай и неговата съпруга Гу Кайлай. Бо е контролирал множество трудови лагери, които са в непосредствена близост до най-големите фабрики за пластинация в Китай.

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев