Община Сливен

Кметът на Варна Кирил Йорданов щял да изнесе "страшни истини"

05.03.2013 / 08:50:26

Варненският кмет Кирил Йорданов ще изнесе "страшни истини" за града на евентуална извънредна сесия на общинския съвет, пише "Труд". Това се казва в съобщение на пресслужбата му. От текста става ясно, че кметът е взел решение дали да подаде оставка и ще го съобщи на 6 март, ако местният парламент не се събере до тази дата.

В съобщението се казва още, че ако съветът не се събере извънредно, това ще е бягство от отговорност в труден за града момент.

"Обясним е страхът у тези, които ще бойкотират заседанието на общинския съвет, защото те знаят, че на евентуално такова заседание ще прозвучат страшни истини за града ни. Истини, които рано или късно ще станат известни и с цялата си тежест ще се стоварят върху им", пише още в документа от Йорданов.

Председателят на съвета Николай Апостолов (ГЕРБ) съобщи, че нито една от политическите сили не е заявила искане за извънредна сесия, а това не е сторил и самият кмет.

"Има си начини за свикване на заседание. Консултирал съм се с всички колеги по въпроса и никой не смята, че такова е нужно в настоящия момент", каза Апостолов. Той допълни, че не се притеснява от това, което Йорданов смята да изнесе. "Има си хиляди начини нещо да се каже. Смятам, че едно извънредно заседание на съвета само ще удължи напрежението във Варна", добави Апостолов.

В неделя ГЕРБ свали политическата си подкрепа от Йорданов и го призова да се оттегли час по-скоро. Малко по-късно кметът заяви, че ще каже дали се оттегля на извънредна сесия на общинския съвет. По всичко личи, че такава няма да се състои, което означава, че бъдещето на варненския кмет ще стане ясно на 6 март.

На практика не е нужно заседание на местния парламент. По процедура той само трябва да я внесе в районната избирателна комисия.

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев